spot_img
spot_img
spot_img

Simularea la bac arată că „România educată” dă rateu după rateu

Examenul de Bacalaureat 2024 va începe cu probele orale, prevăzute pe 17 - 27 iunie.

Articole similare

În perioada 4-7 martie, a avut loc Simularea de Bacalaureat 2024. Elevii de clasa a XII-a vor primi, astăzi, rezultatele de la simulare. Acestea nu vor fi publice, dar vor fi transmise candidaţilor la clase de către profesori, arată observatornews.ro. Lucrările au fost corectate digitalizat, iar notele pot fi trecute în catalog la cerere. Rata de promovare la simularea de anul trecut, a fost de 79% la Limba română, 68% la Matematică, iar proba la alegere 71%.
Au apărut și primele perle ale adolescenților care sunt destul de îngrijorătoare având în vedere timpul scurt rămas până la probele din vară.

Cerința de la simularea examenului de Bacalaureat de a explica un motiv pentru care tejghelele librăriilor din Paris sunt amplasate până în mijlocul trotuarului a primit răspunsuri halucinante.

Motivul (…) este că cărțiile ceea ce nu a fost cumpărat, acolo este vânzat mai ieftin și așa cei mai sărac pot să citesc cărțiile”.

Tejghelele din Paris sunt amplasate până în mijlocul trotuarului datorită modestiei și motivul tejghelelor ieftine”.

Nici textul argumentativ despre contribuţia presei la formarea gustului artistic nu a avut mai mult succes:

Presa ne poate influența pe fiecare dintre noi tocmai de când eram mici copii până la bătrânețe, (…) pe uni poate să-i influențeze cu ușurință pe doar câțiva din populația globului și pe cealantă parte a populației mai greu sau chiar deloc”.

Eseul în care elevii ar fi trebuit să prezinte particularitățile unui text poetic studiat s-a dovedit un eșec pentru foarte mulți:

Crypto este condamnat la moarte, pentru că din cauza soarelui a devenit o ciupercă otrăvitoară ca Laurul – Balaurul, măsălarița mireasă. Pentru Crypto această întâmplare este blestemul”.

Cuvântul riga înseamnă craiul ciupercilor, iar crypto sugerează ceva ascuns este ca un Luceafăr întors. „Enigel înseamnă înger și lapona sugerează că ea este o locuitoară din nord”.

Nici proba de istorie nu a scăpat. Următoarele perle au fost scrise drept răspuns al cerinței pentru subiectul al III-lea, unde elevilor li s-a cerut să formuleze un punct de vedere referitor la regimul politic din România în perioada 1991 -2000 și susținerea acestuia printr-un argument istoric.

Motivele pentru care în societatea românească nu merge lucrurile așa cum trebuie ar fi că dacă nu ai soț soție la vârsta de 19/20 de ani oamenii râde de tine și că copii are internet de când se naște”.

Sper ca la un moment dat să ne conducă o persoană care să știe să scrie și să citească și să nu mai citească discursul scrise pe foi sau dictate în cască de altcineva.”

În 1991 s-a adoptat constituția din 1991 numită Constituția din 1991”.

Examenul de Bacalaureat 2024 va începe cu probele orale, prevăzute pe 17 – 27 iunie, iar pe 1 iulie vor susține prima probă scrisă, la Limba și literatura română. Pe 2 iulie urmează proba obligatorie a profilului, iar pe 4 iulie, proba la alegere a profilului și specializării. Primele rezultate la Bacalaureat sunt afişate pe 8 iulie. După soluţionarea contestaţiilor, sunt afişate rezultatele finale, pe 12 iulie 2024.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole