spot_img
spot_img
spot_img

Trei noi angajați la Permise auto: timpul de așteptare între examene e în scădere

Noii angajați nu au încă licență de examinatori.

Articole similare

Deficitul de personal de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) pare să se fi rezolvat, timpii de așteptare între examene scăzând simțitor – a anunțat prefectul județului Covasna în cadrul ultimei conferințe de presă din acest an.

Prefectul a anunțat că timpul de așteptare între proba teoretică și cea practică pentru obținerea permisului de conducere a fost redus la aproximativ o lună, poate pentru prima dată într-un deceniu. Acum, că au fost „aruncați în luptă” trei noi oameni, rezultatele sunt aproape imediate.

 „Noii angajați nu au încă licență de examinatori (vor fi autorizați într-o lună sau două), dar pot servi la ghișeu, eliberând astfel pe cei care ar fi putut examina și până acum, dar nu aveau cum să o facă, pentru că cineva trebuia să preia dosarele la ghișeu și să le verifice – a explicat Ráduly István. Acesta a adăugat că timpul de așteptare a fost deja redus la cinci săptămâni și se așteaptă ca situația să se înbunătățească și în continuare”.

Prefectul a recunoscut că deficitul de personal a avut, fără îndoială, un impact negativ asupra timpilor de așteptare și a provocat multă frustrare. Cu toate acestea, el insistă că mai există încă cel puțin o problemă gravă; „lipsa îngrijorătoare de pregătire” în rândul candidaților pentru examene.

Ráduly István a reiterat mulțumirile sale conducerii SPCRPCIV Covasna, comisarului șef de poliție Rico Racoviță, prefecților din județele Bacău, Vaslui, Vrancea și Timiș, precum și din București, care au contribuit „la menținerea pe linia de plutire” a serviciului covăsnean în ultimii patru ani.

În prezent, biroul are 14 locuri pe statul de funcții, are 11 angajați, dintre care șase au calificarea de examinator.

După cum se cunoaște, SPCRPCIV, aflat în subordinea Instituței Prefectului – Județul Covasna, are lipsă cronică de personal timp de mai bine de un deceniu. Ca urmare, persoanele care au reușit la sală, și doreau să susțină examen prectic, trebuiau adesea să aștepte trei-patru sau mai multe luni. Cea mai mare problemă era că, practic, puteau să încerce examenul practic de cel mult două ori, deoarece legea prevede că oricine nu reușește să obțină permisul de conducere la mai mult de un an după promovarea probei teoretice, trebuie să o ia de la capăt.

În ultimii trei ani Instituța Prefectului – Județul Covasna a reușit să rezolve relativ bine problema prin „împrumutarea” trimestrială de polițiști din alte județe, care au permis ca 200-300 de candidați să susțină examenul într-un weekend, dar este evident că această metodă nu este sustenabilă pe termen lung.

Sursa: Prefectura Covasna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole