spot_img
spot_img
spot_img

Un sfert dintre angajați își caută joburi noi!

Candidații își doresc să obțină și flexibilitate din partea angajatorilor.

Articole similare

Românii sunt nemulțumiți de salariul lor actual (inflația este un factor important!) și au devenit mult mai activi în căutarea unui job nou. Numărul aplicărilor, cu 23% mai mare decât în 2022.

Companiile din Retail au atras cele mai multe aplicații pentru joburi.

La începutul lui 2023, candidații erau precauți în aplicări și se concentrau pe stabilitatea locului de muncă, fiind influențați de semnele unei posibile recesiuni. Cu timpul însă, ritmul căutărilor de noi joburi și al aplicărilor a accelerat, depășind cu 23% numărul de aplicări din a doua jumătate a lui 2022. Astfel, în primul semestru al anului curent, fiecare candidat și-a trimis CV-ul, în medie, la 6 angajatori lunar, potrivit datelor platformei de recrutare bestjobs.

Se caută joburi mai bine plătite, dar și cu posibilități de dezvoltare a carierei.

„În ciuda incertitudinilor economice, candidații bestjobs au prins curaj și au continuat să își caute oportunități de muncă mai potrivite pentru ei, din punct de vedere al posibilităților de dezvoltare și al ofertei salariale. 2 din 3 angajați români au declarat într-un sondaj bestjobs recent că nu sunt mulțumiți de salariul actual, motiv pentru care se mobilizează pentru a-și găsi un job nou, mai bine plătit, și tocmai de aceea anunțurile cu #SalariuLaVedere atrag cele mai multe aplicări. În plus, angajatorii care oferă posibilități de dezvoltare, sub forma training-urilor interne sau a cursurilor de specializare, au avut mai mult de câștigat în acest semestru, atrăgând mai ușor candidații potriviți”, spune Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.

Aproape 20% din totalul candidaților bestjobs din primele șase luni ale acestui an au făcut parte din categoria 18-24 de ani, tineri care aplică preponderent la internship-uri sau joburi entry-level din Vânzări, Marketing și BPO.

Această categorie de candidați este atrasă de oportunitățile de învățare și dezvoltare, în timp ce candidații cu un nivel de experiență superior (35-54 de ani) vizează în special siguranța locului de muncă și aranjamentele flexibile.

Candidații care au depășit vârsta de 55 de ani valorizează impactul pe care îl are munca lor și aprecierile din partea șefilor, fiind și cei care se confruntă cel mai adesea cu discriminare pe baza vârstei în cadrul interviurilor de angajare.

Pe lângă salariu și dezvoltare profesională, candidații își doresc să obțină și flexibilitate din partea angajatorilor.

Astfel, peste 20% din totalul aplicărilor lunare se duc către joburile remote, în timp ce oferta lor a scăzut de la 12% anul trecut, la 9% anul acesta. Cu toate acestea, 16% din totalul joburilor active pe bestjobs oferă posibilitatea de a lucra hibrid, împărțind săptămâna de lucru între biroul de acasă și cel de la sediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole