Baraolt aniversează, pe 10 și 11 august, Zilele orașului. Ediția din acest an este cu totul specială, pentru că se împlinesc 800 de ani de la atestarea documetară a localității. De altfel, o serie de evenimente au început deja, din 3 august – sportive și culturale.
După cum au declarat pentru covasn45.ro organizatorii evenimentelor, orașul este în plină sărbătoare și sunt așteptați, la final de săptămână, toți cei care doresc să se bucure de o atmosferă festivă, cu meșteri populari, muzică, ansambluri de dansuri.
Programul pentru Zilele Orașului cuprinde o serie de momente artistice ale ansamblurilor din oraș, dar și invitate, parada fanfarei, expoziții, teatru (inclusiv din Târgu Mureș), muzică (formații din Sfântu Gheorghe sau Ungaria), parada husarilor.
Orașul Baraolt se află situat la nord-vestul județului Covasna, la limita de vest cu județul Brașov, pe cursul pârâului cu același nume, în Depresiunea Baraolt, la o altitudine de de 460-500 m. A fost menționat pentru prima dată în anul 1224. În perioada interbelică a fost reședința plășii Baraolt, în cadrul județului Trei Scaune.
Cu o populație de circa 7.500 de locuitori, majoritatea maghiari, Baraolt are în componență cinci sate – Biborțeni, Bodoș, Căpeni, Micloșoara și Racoșul de Sus.
Baraoltul devine oraș la începutul anului 1968. După cum se arată pe site-ul Primăriei, importanța economică a orașului o constituie activitatea de exploatare și prelucrare a lemnului, industria textilă și de confecții, industria producătoare de materiale de construcții, industria alimentară prin procesarea cărnii și a laptelui, agricultura, morăritul, panificația precum și transporturile, comerțul și serviciile.
Cei care ajung aici au ce vedea: sunt o serie de monumente istorice şi de arhitectură dintre care amintim biserica fortificată romano-catolică şi capela din Baraolt, construite în stil baroc în anul 1755, biserica reformată din Biborţeni, care păstrează o frescă cu regele maghiar Szent Laszlo; biserica reformată din Căpeni cu tavanul casetat din 1767 şi castelul Kálnoky din Micloşoara, construit în stil renascentist-clasicist.
Un alt obiectiv turistic important este „mormântul reginei Reka”, soţia regelui Attila, care conform unei legende populare maghiare s-ar găsi sub o stâncă impunătoare din Racoşul de Sus, loc de peregrinare şi de aducere aminte pentru populaţia de etnie maghiară.
Pensiunile si reţeaua de restaurante din Baraolt, Biborţeni şi Micloşoara oferă turiştilor servicii de calitate şi produse culinare ale bucătăriei tradiţionale.
Reţeaua de poteci şi trasee turistice marcate oferă turiştilor posibilitatea de a cutreiera şi admira frumuseţile Ţinutului Pădurilor, vatră a istoriei si culturii secuieşti.