spot_img
spot_img
spot_img

5 schimbări majore care vor revoluționa fotbalul

„Roșu” pentru orice henț defensiv în careu, pedeapsă nouă pentru tragere de timp.

Articole similare

International Board vrea să testeze în viitorul apropiat cinci reguli noi în fotbal. Acestea ar fi:

1. Cartonaș roșu pentru henț în careu. Orice oprire premeditată a jocului, cu mâna, în suprafața de pedeapsă în faza de apărare va fi pedepsită cu eliminare. Toate hențurile intenționate din propriul careu vor fi sancționate cu cartonaș roșu.

2. Suspendarea partidei la incidente pe teren. Dacă mai mulți jucători intră în conflict, arbitrul poate decide să suspende temporar întâlnirea (numărul de minute ar urma să se hotărască ulterior), cerând o „perioadă de liniștire”. Timp în care fotbaliștii se vor calma pentru reluarea jocului.

3. Eliminare temporară pentru faulturi tactice. În cazul în care un jucător aflat în faza defensivă blochează lansarea unui contraatac, faultând un adversar pentru a scurtcircuita acțiunea, atunci acesta ar putea fi trimis pe bancă timp de 10 minute, după modelul „sin-bin” în rugby.

4. Portarul sancționat pentru tragere de timp. Dacă un goalkeeper încearcă să întârzie reluarea jocului, arbitrul ar putea să-l pedepsească. Nu doar să-l avertizeze și să-i arate cartonașul galben, ci și să acorde celeilalte echipe un corner, de exemplu.

5. Numai căpitanii vor discuta cu arbitrul. Din nou o regulă aplicată în rugby. Nu vor mai putea vorbi toți jucătorii cu „centralul”. În viitorul apropiat, doar căpitanii vor avea dreptul să discute cu arbitrul.

Dincolo de aceste schimbări, se studiază și posibilitatea ca puterea VAR să se extindă și asupra celui de-al doilea cartonaș galben și la deciziile legate de faze fixe, lovituri libere și cornere.

Pierluigi Collina, șeful arbitrilor FIFA, a declarat că se va analiza acest aspect. Se va aplica doar dacă tehnologia video nu va prelungi prea mult meciurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole