spot_img
spot_img
spot_img

Calificare! Sepsi OSK, în play-off-ul Conference League!

Pentru grupe, urmează dubla cu Bodo/Glimt, Norvegia.

Articole similare

Sepsi OSK s-a calificat în play-off-ul Conference League după 1-0 cu Aktobe, în deplasare.

Formația din Sf. Gheorghe venea după un rezultat de egalitate obținut în manșa întâi, disputată acasă. A fost 1-1. Covăsnenii aveau nevoie de o victorie în Kazahstan pentru a-și asigura calificarea în play-off.

Jucătorii de la Sepsi OSK s-au întrecut în ratări de-a lungul celor 90 de minute. Dar Nicolae Păun (min. 66) nu a mai greșit ținta, reușind să finalizeze imperial, cu capul, o minge centrată din lovitură de colț.

Formația din Sf. Gheorghe se va lupta pentru un loc în grupele Conference League cu Bodo Glimt, din Norvegia.

Diószegi, încântat de calificare. „Abia am reuşit să scăpăm de aici!”

László Diószegi s-a declarat încântat de calificare. El a dezvăluit că delegația covăsneană a întâmpinat probleme la plecarea de la stadion.
„A trebuit să vină poliția și cei de la antitero și de-abia am scăpat de aici. Nu le-a picat bine că nu au reușit să câștige și treacă mai departe. Aruncau cu sticle și cu toate prostiile. (n.r. întrebat dacă au fost oameni răniți)

Nu e chiar așa de grav, dar a trebuit să stăm vreo 30 de minute ca să ieșim. Am stat în mijlocul galeriei. În fine, nu ne plângem. Cel mai important lucru e că am reușit să învingem. Așteptam un pic mai mult de la atacanți, dar să fim sinceri, Safranko a luptat ca un taur”, a spus László Diószegi, la Digi Sport.

Sepsi OSK va încasa 750.000 de euro pentru calificare.

UEFA premiază performanțele obținute pe plan european chiar și în fazele preliminare. Însă recompensele cu adevărat consistente apar abia o dată cu calificarea în faza grupelor. Pentru calificarea în faza play-off-ului Conference League,  UEFA îi recompensează pe covăsneni cu 750.000 de euro.

În cazul în care va reuși să treacă, în dublă manșă, de Bodo/Glimt, din Norvegia, în conturile clubului Sepsi Sf. Gheorghe va intra impresionanta sumă de 2,9 milioane de euro.

László Diószegi a confirmat că suma încasată de gruparea sa până în acest moment, pentru parcursul continental din acest sezon, este de 1.050.000 de euro.

Ce scrie presa maghiară?

Presa maghiară a fost cu ochii pe Sepsi OSK.

„Lovitura de cap a lui Păun decide meciul. Sepsi reușește să o elimine pe Aktobe”, au titrat cei de la Nemzeti Sport. „Meci cu meci, Sepsi continuă să scrie istorie. A câștigat în deplasare contra lui Aktobe, după remiza de acasă, 1-1, astfel că este la doar un duel de grupele Conference League”, au mai scris maghiarii.

Foto: facebook.com/osksepsi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole