spot_img
spot_img
spot_img

Cupa Mondială din 2030 se va disputa în 6 țări de pe 3 continente

6 țări vor fi automat calificate.

Articole similare

Decizie istorică luată de FIFA. Cupa Mondială din 2030, care va marca împlinirea a 100 de ani de la prima ediție, se va juca pe 3 continente. În 6 țări.

Potrivit The Athletic, competiția va fi organizată de către Spania, Portugalia și Maroc. Finala va avea loc, cel mai probabil, la Madrid. În plus, Uruguay, Argentina și Paraguay vor găzdui primele trei meciuri de la acea ediție.

FIFA își dorește să marcheze cum se cuvine această ediție aniversară.

Vrea să ofere un omagiu confederației sud-americane de fotbal, CONMEBOL. Prima ediție a Cupei Mondiale a fost găzduită de Uruguay. Națională cestei țări a și câștigat trofeul, după o finală cu Argentina.

De asemenea, sediul CONMEBOL se află în Paraguay. Această confederație era singura creată la momentul Cupei Mondiale din 1930.

Echipele acestor țări și cele pe care ele le vor înfrunta în aceste prime 3 meciuri se vor deplasa apoi în Maroc, Spania și Portugalia pentru restul competiției. Așadar, ediția din 2030 a Cupei Mondiale la fotbal va fi prima care va fi organizată în mai mult de 3 țări și pe mai multe continente.

Până atunci, ediția din 2026 va fi organizată de continentul nord-american, în Statele Unite, Canada și Mexic. Va fi pentru prima dată în istorie când mai mult de două țări găzduiesc acest eveniment.

La ediția din 2030, cele 6 țări organizatoare vor fi automat calificate la Cupa Mondială.

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a confirmat faptul că meciul inaugural se va disputa pe „Estadio Centenario” din Uruguay. Stadion care a fost construit special pentru ediția din 1930 și a găzduit și finala de atunci.

Și Ucraina a dorit să organizeze această Cupă Mondială din 2030 alături de Maroc, Spania și Portugalia. Din motive evidente, candidatura ei a fost respinsă. FIFA a decis să ia în calcul doar aceste trei țări, cu acel amendament reprezentat de celelalte trei țări sud-americane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole