spot_img
spot_img
spot_img

Echipa lui Gigi Becali va primi aproape un milion de euro de la FRF

FCSB a respectat regula 5+6 privind folosirea unui număr de jucători români în meciurile din Superligă.

Articole similare

Gigi Becali a anunțat că urmează să primească 1 milion de euro din partea FRF. Banii vor veni în urma faptului că FCSB a respectat regula 5+6 impusă de Federație.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, anunța iarna trecută o nouă regulă în Superligă. Astfel, cluburile ale căror academii sunt în primele 20 în topul FRF trebuie să folosească cel puțin 5 jucători români pe întreaga durată a meciului, la finalul sezonului urmând să primească un bonus financiar.

FRF a adoptat noua regulă pentru a determina cluburile să folosească mai mulți jucători români. Doar echipa lui Gigi Becali a respectat-o.

„Ce mai remarcăm în ceea ce privește Liga 1 este că numărul mare de minute jucate de fotbaliștii străini crește de la un an la celălalt.

Regula 5+6 se aplică începând cu sezonul 2024/2025. Presupune ca pe durata unui joc să avem cel puțin 5 jucători formați la nivel național. Din stagiunea 2025/2026, numărul lor va crește la 6. Dacă nu respecți regula, banii vor fi opriți”, spunea Burleanu.

FCSB a respectat această regulă și ar urma să primească o sumă uriașă, conform fanatik.ro. Restul echipelor n-au îndeplinit regula.

„Eu o să iau un milion anul ăsta de la Federație pentru regula 5+6. Joci cu 5 români în echipă, începi cu ei. Sunt 160.000-180.000 de euro pentru fiecare echipă. Echipele care n-au folosit 5-6 jucători români nu primesc banii”, spune Gigi Becali.

„Dacă, de exemplu, din 16 echipe 8 n-au folosit, n-au respectat regula, și vreo 8 n-au făcut-o, înseamnă 8×160, 1,2 milioane și ceva de euro. Banii aceia se împart la primele 3 clasate. Dar dacă primele 3 clasate n-au respectat regula, una din ele e căzută. Niciuna din primele 3 clasate n-a respectat-o, numai noi am respectat-o din primele 3. Toți banii îi iau eu”, a mai spus patronul FCSB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole