spot_img
spot_img
spot_img

EURO 2024: Azi, România – Ucraina, pe stadionul Allianz Arena din Munchen

Articole similare

România joacă astăzi împotriva Ucrainei, de la ora 16:00, în primul meci al grupei E de la EURO 2024. Meciul se va desfășura pe stadionul Allianz Arena din Munchen, cu o capacitate de 70.000 de locuri, toate ocupate.

Ucraina s-a calificat la EURO 2024 după victorii succesive, cu 2-1, în baraje cu Bosnia-Herţegovina şi Islanda, după ce s-a clasat pe locul al treilea în grupa sa preliminară, în urma Italiei, campioana en titre.

Fiecare victorie a ţării noastre, pe teren şi în afara lui, este crucială pentru toţi ucrainenii şi în special pentru cei care o apără acum”, a subliniat preşedintele Federaţiei Ucrainene de Fotbal, Andrei Şevcenko, fostul câştigător al Balonului de Aur, citat de AFP.

Edward Iordănescu, selecţionerul echipei naţionale a României, crede că grupul naţionalei tricolore poate să producă un joc bun la turneul final al Euro 2024.

Am convingerea că suntem pregătiţi să prezentăm cea mai bună versiune a noastră. Suntem conştienţi că putem să ieşim din grupă, dar trebuie să o luăm pas cu pas. Îmi doresc să avem puterea şi încrederea să atragem rezultate pozitive în favoarea noastră”, a spus Iordănescu. Antrenorul Naționalei a spus că își dorește ca acest turneu european să reprezinte „un nou început” pentru fotbalul românesc.

Suporterilor le promit că acest grup va da totul, indiferent de momentele prin care trece, echipa va da totul. Se va pune în luptă şi o va accepta, suntem pregătiţi să ne batem pentru fiecare centimetru de teren. Dorim să facem mai bine decât s-a făcut în trecut, la Europene, şi să fim un exemplu pentru tineri”.

Antrenorul tricolorilor a recunoscut că ucrainenii au în prezent 14-15 jucători cu experiența unui turneu final și care joacă în mod constant la cluburi, ceea ce le poate oferi un „avantaj emoțional”.

Există o anumită emoţie, bună, pozitivă. Ne-am dorit să fim aici şi emoţiile sunt normale, fireşti, trebuie însă să ştim să le gestionăm. Trebuie să avem stăpânire de sine, echilibru şi nu ne putem speria de acest moment pe care l-am dorit atât de mult. Cu siguranţă, mai sunt jucători care nu sunt la tonus maximal pentru joc, dar vă garantez că, din punct de vedere mental, ca dorinţă, fiecare component al acestui lot este la nivel maxim şi pregătit să dea totul. Ne-am pregătit pentru orice scenariu, la acest nivel trebuie să te impui şi să creezi pericol. Gândul meu este ca România să facă treabă bună la acest turneu final”, a declarat Edward Iordănescu, citat de news.ro, în conferinţa de presă susţinută înaintea debutului României la turneul final al Euro 2024.

Conform Digi24.ro, primul 11 al României din meciul cu Ucraina ar putea arăta în felul următor: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă (Racovițan), Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Mihăilă.

Antrenorul Ucrainei, Serghei Rebrov a apreciat că cel mai periculos jucător al României este mijlocașul Nicolae Stanciu.

 „Unii zic că România nu e o echipă puternică, dar ei au jucat bine în meciurile din preliminarii. Nicolae Stanciu cred că e cel mai periculos. Îmi place mult de el, dar ei sunt o echipă. Românii au jucători tineri, foarte buni, care pot decide un meci”, a declarat Serghei Rebrov, la o conferința de presă.

„Tricolorii” se află la a șasea participare la Campionatul European (ultima în 2016). Cel mai bun rezultat a fost înregistrat în 2000, când România a ajuns în sferturile de finală, unde a fost eliminată de Italia. În cele 16 meciuri jucate la EURO, naționala noastră a obținut o singură victorie (tot în 2000, în fața Angliei).

Programul din grupa României la EURO 2024

17 iunie, ora 16:00

ROMÂNIA – Ucraina, Munchen

17 iunie, ora 19:00

Belgia – Slovacia, Frankfurt

22 iunie, ora 16:00

Slovacia – Ucraina, Dusseldorf

22 iunie, ora 22:00

Belgia – ROMÂNIA, Koln

26 iunie, ora 19:00

Slovacia – ROMÂNIA, Frankfurt

26 iunie, ora 19:00

Belgia – Ucraina, Stuttgart.

Foto: Echipa Națională a României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole