spot_img
spot_img
spot_img

La ordinea zilei în fotbalul românesc: țepele!

În 2022, România a fost pe locul al doilea în lume la valoarea cererilor pe care le-au formulat jucătorii rămași fără salarii.

Articole similare

FIFA a creat un fond pentru despăgubirea fotbaliștilor păcăliți cu insolvența cluburilor. În 2022, România a fost pe locul al doilea în lume la valoarea cererilor pe care le-au formulat jucătorii rămași fără salarii.

Nu e doar o impresie, în România chiar sunt păcăliți foarte des fotbaliștii. Confirmarea clară a venit când FIFA a creat un fond pentru despăgubirea jucătorilor care nu și-au mai încasat salariile din cauza insolvenței sau a falimentului la care au apelat cluburile.

În 2022, cele mai mari cereri pentru astfel de despăgubiri au venit din Grecia. Pe locul al doilea în lume s-a clasat România! A treia a fost, în mod surprinzător, Portugalia. O țară cu o ligă dintre cele mai puternice din Europa. Cu Benfica și cu Porto calificate frecvent în fazele superioare din Champions League și cu afaceri imense, de sute de milioane de euro.

FIFA a alocat patru milioane de dolari pentru fond, dar cererea totală în 2022 a fost de peste 23.425.000 de dolari!

Federația Internațională a distribuit banii proporțional cu pagubele, în funcție de solicitările pe care le-au formulat sindicatele naționale. Din România au ajuns cereri de mai mult de 200.000 de dolari.

Cluburile noastre au apelat în mod frecvent la insolvență ca să scape de datorii, atunci când nu au intrat direct în faliment.

Campionatul românesc s-a ales cu o reputație extrem de proastă din cauza numeroaselor cazuri de păcălire a fotbaliștilor. FIFPro, sindicatul mondial al fotbaliștilor, a transmis des avertizări către jucători și către agenți să evite liga din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole