spot_img
spot_img
spot_img

Meciul România – Kosovo, întrerupt 45 de minute

Cine sunt ultrașii care au scandat „Kosovo este Serbia”?

Articole similare

Meciul România – Kosovo, întrerupt zeci de minute, s-a terminat cu victoria tricolorilor, scor final 2-0. Naţionala de fotbal a României a învins Kosovo, seara trecută, pe Arena Naţională, şi este tot mai aproape de calificarea la EURO 2024.

Echipa României a fost însă la un pas să piardă meciul, după ce duelul a fost întrerupt timp de 45 minute, din cauza scandărilor cu tente politice („Kosovo este Serbia”) ale ultraşilor care au aprins torţe şi petarde în peluză.

FRF, mesaj ferm după întreruperea meciului: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal!”

Gruparea „Uniţi Sub Tricolor” a arborat un banner inscripţionat “Kosovo este Serbia” şi au scandat acest slogan. Jucătorii kosovari au părăsit terenul, iar arbitrul a întrerupt partida pentru discriminare. Gruparea de ultraşi implicată nu este la primul incident de acest fel. La meciul dintre ţara noastră şi Andorra, ultraşii au declanşat o bătaie în tribune şi au scandat lozinci xenofobe.

Presa internațională, cu ochii pe Arena Națională

„Arbitrul le-a ordonat celor două echipe să părăsească terenul. Willy Delajod a decis să oprească meciul după ce fanii români au aprins mai multe materiale pirotehnice și au afișat un mesaj scandalos: «Kosovo e Serbia»”, au notat kosovarii de la Gazeta Express.

Spaniolii de la AS au titrat: „Scandal politic în România: jucătorii din Kosovo părăsesc terenul”.

Gazzetta dello Sport, cea mai importantă publicație a Italiei, a scris: „La București, ultrașii au scandat Kosovo e Serbia. Arbitrul a suspendat provizoriu România – Kosovo”.

Reacție dură de la Priștina

Scenele de la România – Kosovo au provocat o reacție aprigă din partea lui Memli Krasniqi, președintele Partidului Democratic din Kosovo, una dintre cele mai importante formațiuni politice din statul cu capitala la Priștina.

El a comentat într-o notă acidă incidentele petrecute la București. Acesta susține integritatea teritorială a statului Kosovo și-i numește „mici fasciști” pe cei responsabili de tensiunile care au dinamitat meciul de pe Arena Națională.

„Nu există niciun slogan care să schimbe realitatea. Începând cu 17 februarie 2008, Kosovo este un stat independent, iar de la 3 mai 2016, Kosovo este membru UEFA.

Sloganurile politice, corurile fasciste, huiduielile sau insultele adresate băieților noștri nu ne vor opri! Kosovo, în calitate de stat și echipa națională, se va prezenta cu mândrie peste tot în lume, chiar și acolo unde nu ne vor.

Am muncit mult pentru această zi și nu vom ceda în fața acestor mici fasciști turbofolk (n.r. – Turbo-folk este un subgen al muzicii pop contemporane cu origini în Serbia). Kosovo este eternă”, a scris Memli Krasniqi.

E de notorietate faptul că România nu recunoaște statul Kosovo, care și-a declarat independența față de Serbia în februarie 2008. Astfel, autorităţile din România nu întreţin contacte oficiale cu instituţiile din provincia cu capitala la Priștina. Totuși, UEFA le interzice naționalelor afiliate să refuze disputarea partidelor cu Kosovo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole