spot_img
spot_img
spot_img

România, două medalii de aur la Campionatele Mondiale de canotaj de la Belgrad

Echipajele de dublu vâsle feminin și 8+1 feminin și-au asigurat participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Articole similare

Româncele Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au fost de neoprit la Campionatele Mondiale de canotaj de la Belgrad. Au câștigat medalia de aur în proba de dublu vâsle. Aceeași medalie a câștigat-o și echipajul de 8+1 feminin.

Aceasta este cea de-a 26-a victorie consecutivă a celor două sportive. Ele au dominat de la un cap la celălalt ultimul act din Serbia. S-au instalat pe prima poziție încă de la startul cursei. Pe parcurs nu au făcut altceva decât să își mărească avansul față de celelalte bărci.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au fost cronometrate cu 06:46.94. Timp cu 3,4 secunde mai bun decât al ocupantei locului secund, Lituania, și cu 3,51 superior celui înregistrat de echipa care a completat componența podiumului de la Belgrad, Statele Unite ale Americii.

Cele două românce vor concura împreună, la dublu vâsle, și anul viitor, la Jocurile Olimpice de la Paris, unde s-au calificat după ce au „zburdat” și în semifinala de la Campionatele Mondiale de la Belgrad.

De asemenea, barca de 8+1 a României, formată din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Iuliana Buhuș, Mădălina Bereș, Maria Tivodariua, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș și cârnaciul Victoria-Ștefania Petreanu, a câștigat medalia de aur, a doua pentru delegațioa noastră la această ediție a CM.

„Ne bucurăm mult că, oficial, am luat și noi acest bilet care ne va duce către Jocurile Olimpice. A fost un an foarte greu, am muncit foarte mult și acest prim pas a fost făcut”, a declarat Simona Radiș.

„Parisul se vede frumos și se vede foarte aproape. Calificarea este un vis împlinit, a fost obiectivul nostru principal”, a spus canotoarea Ancuța Bodnar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole