spot_img
spot_img
spot_img

Sepsi OSK, mai aproape de cupele europene din play-out!

A mai rămas o singură zi până la mult așteptata finală pentru play-off dintre Sepsi OSK și FCU Craiova 1948.

Articole similare

Partida de la Sfântu Gheorghe, rejucarea celei întrerupte din cauza scandărilor xenofobe la finalul lunii ianuarie, va fi o adevărată finală pentru play-off. Înaintea jocului, gruparea din Bănie ocupă poziția a șasea, cu 40 de puncte, în timp ce Sepsi se află pe locul 7, cu un punct mai puțin.

U Craiova 1948 pare ușor favorită la accederea în play-off pentru că are la dispoziție și varianta egalului în confruntarea cu Sepsi, iar covăsnenii sunt condamnați să câștige dacă vor să pătrundă printre cele mai bune șase echipe din Liga 1. Cu toate acestea, trupa lui Bergodi are avantajul terenului propriu.

Bookmakerii o consideră favorită pe Sepsi OSK.

Aceștia dau o cotă medie de 1.9 pentru victoria gazdelor, în timp ce o victorie a oltenilor este cotată la 4. Rezultatul de egalitate a primit o cotă de 3.30.

Până acum, cele două formații s-au întâlnit de patru ori în Liga 1: două victorii pentru Sepsi, care a câștigat și unicul meci disputat la Sfântu Gheorghe, un succes în dreptul lui U Craiova 1948 și o remiză.

Pornind de la ideea că miza play-off-ului este accederea în cupele europene, nici una dintre cele două formații nu pare să aibă șanse reale pentru atingerea unui asemenea deziderat.

În vara acestui an, România va trimite 4 echipe în cupele europene.

  • Campioana va merge în turul 1 preliminar din Champions League.
  • Vicecampioana va merge în turul 2 preliminar din Conference League.
  • Echipa clasată pe locul 3 în play-off va juca pe teren propriu meci de baraj în manşă unică împotriva învingătoarei din barajul în manșă unică dintre ocupantele locurilor 1 şi 2 din play-out. Câştigătoarea va obţine ultimul loc de cupă europeană şi va fi calificată automat în turul 2 preliminar din Conference League.
  • Câștigătoarea Cupei României 2022/2023 va evolua în turul 2 preliminar din Conference League.

Varianta ca Sepsi să termine play-off-ul pe unul din primele trei locuri pare de domeniul SF-ului.

În schimb, câștigarea play-out-ului este la îndemâna covăsnenilor. Iar într-un meci de baraj cu ocupanta locului 3 din play-off orice se poate întâmpla.

Trebuie menționat și faptul că Sepsi mai are și șansa câștigării Cupei, ceea ce i-ar asigura un loc de cupe europene.

O a doua miză ar fi banii din drepturile TV.

Locul 7 (primul din play-out) primește 1.760.000 euro, în timp ce ultimele două locuri din play-off sunt recompensate cu 2.100.000 euro (locul 5) și 1.960.000 euro (locul 6).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole