spot_img
spot_img
spot_img

Sepsi OSK – victorie dramatică în finala Cupei României

Portarul Niczuly, trei penaltiuri apărate!

Articole similare

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a câștigat finala Cupei României, pentru al doilea an consecutiv. Sepsi a învins Universitatea Cluj la loviturile de departajare cu 5-4. La finalul celor 120 de minute, scorul a fost egal, 0-0.

Ediția cu numărul 85 a finalei Cupei României a fost decisă după reprizele suplimentare și loviturile de departajare.

După o primă repriză spectaculoasă, cu multe ocazii de poartă de ambele părți și multe ratări incredibile, scorul a rămas egal.

Repriza secundă a fost mult mai săracă în șanse de gol. Cele două reprize suplimentare au arătat mai degrabă că echipele așteaptă loteria loviturilor de la 11 metri.

Echipa antrenată de Cristiano Bergodi a avut câștig de cauză în special datorită căpitanului său, portarul Roland Niczuly, care a apărat trei penaltiuri.

Câți bani a câștigat trupa lui Bergodi?

Pentru succesul din acest an, Sepsi va primi un premiu important. În iulie 2022, Răzvan Burleanu, președintele FRF, anunța că a fost majorat fondul de premiere pentru Cupa României, suma totală urmând să fie 1,4 milioane de euro. Cu 50% mai mare decât în sezonul precedent.

Astfel, pentru acest triumf, Sepsi va încasa 240.000 de euro. Pe lângă suma pentru câștigarea finalei, Sepsi a mai încasat câte 4.000 de euro pentru fiecare punct câștigat în grupă (9 puncte), 25.000 de euro pentru calificarea în sferturi și 50.000 de euro pentru calificarea în semifinale. În total, 351.000 de euro.

Cristiano Bergodi a vorbit despre viitorul său la Sepsi.

Tehnicianul italian a spus că se va întâlni cu șefii clubului în zilele următoare pentru a discuta despre viitorul său pe banca echipei covăsnene.

„Am făcut un meci foarte bun, mai ales în prima repriză, am intrat într-o oază de contre, nu ne priește asta. La pauză am vorbit, am discutat, s-au reglat lucrurile. În a doua repriză băieții au echilibrat meciul și s-a dus până la penalty-uri.

Am cerut pastilă pentru durere de cap, la penalty e loterie, se poate pierde, se poate câștiga, l-am felicitat pe Neluțu Sabău, au făcut un meci bun, nu cred că s-a văzut diferența că ei au jucat în play-out și noi în play-off.

Vom vedea acum, voi discuta cu conducătorii, eu sunt mulțumit, sunt bucuros, s-au făcut multe aici la Sfântu Gheorghe. E un club tânăr, dar în doi ani să câștigi trei trofee e excelent. Nu am o ofertă așa importantă, vom vedea, voi discuta cu clubul. Nu pot să spun nimic, nu e corect.

E o provocare Europa, am făcut ceva bun și anul trecut, am trecut de un tur preliminar cu Sepsi, un club tânăr. E bine că băieții vor juca din nou în Conference League și în acest an. Clubul s-a comportat foarte bine cu mine, nu pot să spun nimic despre ei de rău”, a spus Cristiano Bergodi.

Foto: facebook.com/osksepsi

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole