spot_img
spot_img
spot_img

UEFA pregătește o schimbare majoră în cupele europene

De la anul, UEFA interzice „pasele” între competițiile din Europa.

Articole similare

UEFA va aplica o nouă regulă începând cu sezonul 2024/2025 al cupelor europene. Formațiile eliminate în faza grupelor nu vor mai continua în competiția inferioară.

Revoluția pregătită de UEFA cu Liga Campionilor din sezonul 2024-2025 mai privește și alt aspect. Pornind de la cazul Sevillei, care s-a obișnuit să câștige Europa League după ce a început stagiunea în Champions League, forul continental schimbă o regulă importantă.

Din sezonul 2024-2025, echipele care sunt eliminate dintr-o competiție nu vor mai putea continua cursa în cupa imediat inferioară.

UEFA: regula se va aplica în faza grupelor!

UEFA explică faptul că regula se aplică formațiilor clasate pe locul al treilea în grupe. Până acum, aveau șansa de a evolua în „optimile” competiției imediat inferioare. Începând cu 2024-’25 vor spune adio cupelor europene.

Cu alte cuvinte, câștigătoarea Europa League și a Conference League nu va mai putea proveni dintre echipele înscrise la start în Liga Campionilor. Vor fi din aceeași cupă.

Jose Mourinho i-a numit „rechini eșuați”

Jose Mourinho, care a pierdut recent cu AS Roma finala Europa League contra celor de la FC Sevilla, a anticipat această modificare. „Cine este eliminat dintr-o competiție trebuie să meargă acasă. Nu mai are nicio sens dacă ajunge să câștige Europa League o echipă căzută din Champions League, pentru că noi am fost aici de la început. Acele cluburi nu sunt decât niște «rechini eșuați»”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole