spot_img
spot_img
spot_img

Fonduri pentru digitalizarea firmelor din Regiunea Centru

La finanțarea PR Centru pentru „întreprinderi digitale pentru o economie avansată”, cele 6 județe eligibile sunt: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Articole similare

IMM-urile din cele 6 județe ale Regiunii Centru vor putea obține noi granturi de câte 15.000-200.000 EUR pentru pentru digitalizare. Firmele vor putea cumpăra laptopuri și alte echipamente IT sau softuri. de asemenea, vor putea plăti cursuri TIC pentru angajați.

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru a publicat recent forma consolidată a Ghidului solicitantului pentru schema de finanțare 2.2 Întreprinderi digitale pentru o economie avansată – sectoarele de specializare inteligentă, din cadrul PR Centru 2021-2027.

Conform calendarului PR Centru, apelul de proiecte ar urma să se deschidă în octombrie 2023, firmele beneficiare urmând să depună cererile de finanțare în noul sistem electronic MySMIS2021. Până atunci, ghidul se mai poate modifica.

Linia de finanțare din cadrul Programului Regiunea Centru 2021-2027 este separată de Programul pentru Digitalizarea IMM, din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru care se fac înscrieri din 15 februarie până pe 30 iunie 2023.

La finanțarea PR Centru pentru „întreprinderi digitale pentru o economie avansată”, cele 6 județe eligibile sunt: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Antreprenorii de aici vor avea la dispoziție un buget total de 32 de milioane de euro, din fonduri europene și de la bugetul de stat.

Din acești bani, firmele eligibile vor putea obține ajutoare de minimis de câte 15.000-200.000 EUR fiecare. Antreprenorul trebuie să asigure și el măcar 10% din valoarea cheltuielilor eligibile din proiect.

Cheltuieli eligibile

Ghidul solicitantului (consolidat) cuprinde o serie întreagă de cheltuieli eligibile pentru digitalizarea activității firmelor non-IT, din care amintim o parte:

1. Software achiziționat sau dezvoltat/adaptat la comandă:
– sisteme/soluții de e-facturare, sisteme/soluții pentru circuit digitalizat de comandă, sisteme/soluții RPA (Robotic Process Automation), CRM (Customer Relationship Management), PLM (Product Lifecycle Management), ERP (Enterprise Resource Planning), cu posibilitate de integrare BTP (Business Technology Platform) etc.;
– alte tipuri de aplicații/licențe pentru gestiune financiară, gestiune furnizori, resurse umane, logistică;
– sisteme IoT (Internet of Things), VR/AR (Virtual/Augmented Reality) și AI (Artificial Intelligence);
– tehnologii blockchain;
– tehnologii lingvistice bazate pe inteligență artificială, tehnologii vocale, chat-bots, instrumente de traducere automată, de analiză a textului, de sinteză a vorbirii etc.;
– sisteme/soluții de administrare a spațiilor – pentru gestiunea utilităților, monitorizare consumuri etc.;
– software personalizat pentru prezența online: website-uri de prezentare și promovare, magazine, soluții de e-commerce;
– software de securitate cibernetică (protecția tranzacțiilor online și a datelor personale): soluții pentru securizarea rețelelor, securizarea sistemelor de calcul, criptare de documente, securizarea prezenței pe internet (site-uri, conturi etc.);
– sisteme de operare, software pentru creare de conținut (editoare de text/grafică sau altele);
– alte tipuri de software disponibil pe piață sau creat la comandă, necesar în activitatea solicitantului care nu intră în celelalte categorii, în limitele impuse de specificul apelului

2. Echipamente IT:
– dispozitive și echipamente integrate cu soluții digitale, ce pot servi pentru automatizări și robotică; dispozitive și echipamente aferente e-commerce, IoT (Internet of Things), tehnologii blockchain, etc.,
– echipamente IT care să asigurare capacitate de memorie/spațiu de stocare fizic sau într- un cloud privat, rezultând, astfel, un activ deținut de beneficiar;
– orice echipament care poate conduce la operaționalizarea activelor necorporale achiziționate, specifice digitalizării solicitantului, prin utilizarea tehnologiei informației.

3. Cheltuieli de instalare, configurare și punere in funcțiune, inclusiv cheltuieli de testare.

4. Active corporale/necorporale, necesare realizării rețelei LAN/WiFi.

5. Servicii de instruire a personalului în vederea operaționalizării soluțiilor digitale care fac obiectul proiectului. Valoarea investițiilor în instruirea angajaților nu poate depăși 5.000 euro/proiect.

6. Servicii de consultanță pentru elaborarea și pentru managementul/implementarea proiectului. Cheltuielile pentru aceste servicii sunt eligibile în limita a 5% din cheltuielile pentru activitatea de bază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole