spot_img
spot_img
spot_img

Clusterul Green Energy Sfântu Gheorghe promovează bioeconomia la ASE București

La Sfântu Gheorghe a fost lansat, pe 29 septembrie, și Romanian Bioeconomy Hub.

Articole similare

Eveniment de top la ASE București, pe 25 octombrie! Clusterul Green Energy din Sfântu Gheorghe organizează Conferința „Bioeconomia: catalizator al dezvoltării durabile a mediului rural”. Evenimentul are ca parteneri Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului din cadrul ASE București și Secretariatul General al Guvernului, prin Departamentul pentru dezvoltare durabilă.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, conferința are două scopuri. Pe de o parte, sensibilizarea și conștientizarea publicului față de importanța bioeconomiei ca o abordare inovatoare și o oportunitate de a găsi soluții la provocările societale din zonele rurale, și, pe de altă parte, consolidarea dialogului dintre părțile interesate de bioeconomie.

În prima parte a Conferinței vor fi prezentate proiectele finanțate în cadrul programului Horizon Europe și dedicate dezvoltării sectorului bioeconomiei în mediul rural. Unul dintre acestea, Biorural, se referă la accelerarea integrării principiilor bioeconomiei circulare în zonele rurale. Un program cu 19 parteneri din 14 țări UE, din România fiind parte în proiect Clusterul Green Energy.

Merită amintit că la Sfântu Gheorghe a fost lansat, pe 29 septembrie, și Romanian Bioeconomy Hub (Centrul Național pentru Bioeconomie), în prezența consilierului de stat Borbely László. Unul dintre principalii promotori și membri ai noului Centru este Clusterul Green Energy.

Revenind la Conferința de la ASE, vor fi făcute și scurte prezentări din partea unor specialiști în domeniul bioeconomiei, reprezentanți ai instituțiilor de cercetare-dezvoltare, mediul academic, ministere, organizații din domeniul dezvoltării rurale. A doua parte a evenimentului este dedicată networking-ului și unui atelier de lucru, desfășurat în cadrul proiectului BioRural. Moderator al Conferinței este Tudor Artenie.

Sursa: Green Energy

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole