spot_img
spot_img
spot_img

Doar jumătate dintre români ar lupta în caz de război

Peste jumătate dintre români cred că Rusia reprezintă un pericol pentru România.

Articole similare

Mai mult de jumătate dintre români consideră că Rusia reprezintă un pericol pentru România. 8,6% indică Ungaria, iar 8,2% SUA. Datele provin dintr-un sondaj realizat de INSCOP la comanda New Strategy Center.

Un sfert dintre respondenţi cred că România ar trebui să iasă din Uniunea Europeană.

Aproape 20% se pronunţă și în favoarea ieşirii din NATO. Însă peste 50% au o părere bună despre faptul că NATO şi SUA trimit mai multe trupe în România.

În cazul unui război în care România ar fi atacată, 50,5% declară că ar lupta să-şi apere ţara. Peste 11% s-ar ascunde până trece războiul şi aproape 20% ar emigra.

Peste o treime dintre români consideră că Hamas este responsabil pentru conflictul din Gaza, iar aproape jumătate cred că Rusia e vinovată pentru conflictul din Ucraina. Legat de războiul din Ucraina, cea mai mare temere se referă la creşterea preţurilor şi a costului vieţii. Mai mult de jumătate dintre români se informează despre război de la televizor. Unul din cinci români declară că nu urmăreşte evenimentele din Ucraina.

Peste jumătate dintre români cred că Rusia reprezintă un pericol pentru România.

Întrebaţi ce ţară cred că reprezintă un pericol pentru România, 56.4% menţionează Rusia, 8.6% Ungaria, 8.2% SUA, 6.6% China, 4% Ucraina, 0.9% Germania. 15.3% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

21.9% cred că Rusia reprezintă un pericol pentru România în foarte mare măsură, 34.9% în mare măsură, 21.4% în mică măsură, 18% în foarte mică măsură/deloc. Ponderea non-răspunsurilor este de 3.9%.

Despre ieşirea din Uniunea Europeană

25.7% dintre respondenţi cred că România ar trebui să iasă din Uniunea Europeană, în timp ce 70.3% se opun unei astfel de idei. 4% dintre cei chestionaţi nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

Ieşirea din NATO

18.9% dintre respondenţi cred că România ar trebui să iasă din NATO, în timp ce 77.3% împărtăşesc părerea contrarie. 3.8% nu ştiu sau nu răspund.

Atitudine personală în cazul unui război

În cazul unui război în care Romania ar fi atacată, 50.5% dintre români declară că ar lupta să-şi apere ţara, 11.8% spun că s-ar ascunde până trece războiul, iar 19.4% că ar emigra. 5.6% declară că şi-ar scoate un certificat medical ca să fie inapţi de luptă. 4.7% aleg varianta altceva, iar 8% nu ştiu sau nu răspund.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole