spot_img
spot_img
spot_img

HHC, așa-numitul „canabis legal”, va fi interzis

Mai multe medicamentele analgezice sunt folosite în scop recreațional.

Articole similare

Medicamentele analgezice cu Tramadol, precum și preparatele care conțin sedativele Cinolazepam şi Zopiclonă, utilizate în tratarea insomniei, vor intra pe lista „preparatelor aflate sub control naţional”. Autoritățile au constatat că sunt tot mai frecvent folosite în scop recreațional.

Practic, medicamentele care conțin aceste substanțe nu vor mai putea fi eliberate din farmacii pe rețete simple. Se vor elibera doar pe formulare speciale, securizate, potrivit unui proiect pus în dezbatere de Ministerul Sănătății. Totodată, hexahidrocannabinolul (HHC) – un drog nou, derivat din canabis și vândut în dulciuri și dispozitive de vapat – va intra pe lista substanțelor interzise.

Potrivit unui proiect de ordonanţă a Guvernului, care vizează, printre altele, modificarea şi completarea Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, noi substanțe vor fi introduse pe lista „preparatelor aflate sub control naţional”, al căror consum este interzis sau este permis doar în anumite condiții.

Acadelele cu HHC, ilegale.

Autoritățile din România au mai constatat, de asemenea, „apariția unor evoluții îngrijorătoare constând în producerea și comercializarea către populație a unor produse de tip edibles(jeleuri, prăjituri, acadele etc.) sau dispozitive de vapare având în compoziție substanțe susceptibile de avea efecte psihoactive.

Una dintre aceste substanțe este Hexahydrocannabinol (HHC), așa-numitul „canabis legal”. Un nou drog derivat din canabis, care în prezent se vinde legal în România, dar și în alte țări europene. Se pare că, în timp dă dependență, și poate provoca diverse alte probleme de sănătate.

HHC-ul va intra în tabelul I cu plante, substanțe și preparate cu substanțe psihotrope și stupefiante interzise, lipsite de interes recunoscut în medicină.

HHC a apărut la sfârșitul anului 2021, în Statele Unite, și apoi a devenit popular în Europa în 2022, potrivit Observatorului European pentru Droguri și Toxicomanie (OEDT). Conform unor studii citate de Centrul European de Monitorizare pentru Droguri și Dependențe (EMCDDA), HHC are efecte similare cu THC, principala substanță psihoactivă din canabis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole