spot_img
spot_img
spot_img

Ministrul german al Apărării: „Trebuie să fim pregătiţi de război până în 2029”

Articole similare

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat că Germania trebuie să se pregătească pentru cel mai rău scenariu în ceea ce priveşte spectrul războiului în Europa. El a spus că ar fi probabil necesară o revenire la o formă de recrutare militară.

Boris Pistorius a subliniat că Berlinul trebuie să îşi consolideze forţele armate germane pentru a fi pregătită din punct de vedere operaţional înainte de sfârşitul deceniului, relatează Deutsche Welle.

Pistorius a reiterat şi posibilitatea ca o anumită formă de serviciu militar să fie necesară după ce invazia la scară largă a Rusiei în Ucraina a generat îngrijorări cu privire la viitoarea securitate a Europei.

Trebuie să fim pregătiţi pentru război până în 2029”, a declarat el în timpul unei sesiuni de întrebări în camera inferioară a Parlamentului german.

Foto: pxhere.com

Trebuie să asigurăm descurajarea pentru a împiedica să se ajungă la ce este mai rău”, a spus el, adăugând că finanţele, materialele şi personalul sunt esenţiale pentru acest obiectiv.

Într-o situaţie de urgenţă, avem nevoie de femei şi bărbaţi tineri şi puternici care să poată apăra această ţară”, a mai afirmat acesta, potrivit Deutsche Welle.

Pistorius a mai spus că, din acest motiv, crede că este necesară o „nouă formă de serviciu militar”, care „nu poate fi complet lipsită de obligaţii”.

Germania a suspendat serviciul militar obligatoriu în 2011. Aproximativ jumătate dintre cetăţenii germani sunt în favoarea reintroducerii acestuia, potrivit unui sondaj realizat în martie de institutul de cercetare Forsa.

„Doi ani până la războiul NATO-Rusia”

Șeful armatei norvegiene, generalul Eirik Kristoffersen evaluează că perioada de timp pentru ca Europa să fie pregătită de războiul cu Rusia este mult mai mică decât s-a apreciat inițial, informează Daily Mail.

Foto: NATO

La un moment dat cineva a spus că va dura 10 ani, dar cred că suntem la mai puțin de 10 ani din cauza bazei industriale care funcționează acum în Rusia”, a spus generalul Kristoffersen.
Va dura ceva timp, ceea ce ne oferă acum o fereastră pentru următorii doi-trei ani pentru a ne reconstrui forțele, pentru a ne reconstrui stocurile în același timp în care sprijinim Ucraina”, a subliniat generalul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole