spot_img
spot_img
spot_img

Promisiuni electorale trăznite înaintea alegerilor europarlamentare

De la viaţă veşnică sau legalizarea corupției, până la fericire absolută!

Articole similare

De la viaţă veşnică la fericire absolută, mergând până la legalizarea corupţiei prin impozitarea acesteia: promisiuni electorale trăznite, oscilând între umor pur, satiră politică şi populism, abundă în ţările blocului comunitar din Europa Centrală şi de Est înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, programate între 6 şi 9 iunie, comentează EFE.

Viaţă veşnică, alături de ceva mai prozaic, cum ar fi bere gratis şi, în general, că „totul va fi mai bine”, este ceea ce vinde „Partidul câinilor cu două cozi” din Ungaria (Magyar Kétfarkú Kutya Párt, MKKP – foto) într-o încercare de a critica, cu umor, promisiunile electorale ale partidelor tradiţionale.

Membrii acestui partid declară că sunt mai degrabă “pasivişti” decât activişti. Partidul, fondat în 2006, nu a reuşit să obţină un loc în Parlamentul European în urmă cu cinci ani, dar sondajele nu exclud posibilitatea de a reuşi să obţină la alegerile de duminică un europarlamentar, care s-ar alătura grupului Verzilor.

Legalizarea și impozitarea corupției

„Nimic din toate astea” este o formaţiune satirică, care pledează pentru legalizarea corupţiei pentru a o supune impozitării şi a finanţa promisiuni atractive precum fericirea, bucuria, sănătatea, mulţi bani, locuri de muncă pentru toată lumea, ca Slovenia să câştige în sfârşit Eurovision (nu a terminat niciodată mai sus de locul şapte) şi ca soarele să strălucească în fiecare zi pe cer.

Şi toate, sub sloganul „Nimic din toate acestea” şi cu un program electoral care, fără a păcăli pe nimeni, este subintitulat „Basme pentru copii foarte mici”.

Un partid din Bulgaria cere cetățenilor să se opună statului.

Se iau mult mai în serios membrii „Grandeza”, o formaţiune creată în Bulgaria cu trei luni în urmă de un om de afaceri prorus şi fost colonel în forţele de securitate, care a înfiinţat un parc tematic cu atmosferă medievală pe malul Mării Negre.

Partidul încurajează cetăţenii să se opună statului. De fapt, Ministerul de Interne de la Sofia investighează acuzaţii conform cărora lucrători ai parcului tematic au pus mâna pe arme şi au preluat controlul asupra zonei, operând chiar arestări ilegale.

Antisataniști, vindecători și extratereștri…

Tot în Bulgaria candidează la alegeri „Adevărul şi numai adevărul”, o formaţiune care doreşte să „distrugă clasa politică şi sistemul parazitar satanic din Bulgaria”, şi care promite tribunale populare şi spânzurători pentru „toate scursurile politice satanice”.

În Austria, una dintre cele mai bogate şi mai prospere ţări din UE, activista Maria Hubmer-Mogg este convinsă că austriecii au nevoie în Parlamentul European de un medic ca ea, care să ia apărarea celor care, spune ea, suferă în tăcere din cauza presupuselor daune aduse sănătăţii de vaccinurile anti-COVID.

În acest scop, ea a fondat lista DNA (Democratic, Neutru, Autentic), care se opune diferitelor reglementări internaţionale în materie de sănătate, cere politici dure împotriva imigraţiei şi solicită ridicarea sancţiunilor UE împotriva Rusiei pentru agresiunea acesteia împotriva Ucrainei.

„Noi, extratereştrii, deţinem cunoştinţele!”, aşa se prezintă „Da, pentru o Europă mai bună cu extratereştri”, un partid ceh care cere un vot pentru a pune capăt războiului în Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole