spot_img
spot_img
spot_img

Slovenii au aprobat legalizarea eutanasiei și consumului de cannabis

Articole similare

O majoritate a cetăţenilor sloveni s-a declarat favorabilă legalizării eutanasiei şi liberalizării consumului de marijuana, în două referendumuri cu caracter consulativ desfăşurate duminică odată cu alegerile europarlamentare, transmite agenţia EFE, citată de digi24.ro.

La primul dintre aceste referendumuri, 55% dintre cei care au participat au votat pentru legalizarea eutanasiei. La celălalt referendum 67% dintre participanţi au votat pentru cultivarea şi procesarea cannabisului în scop medical, iar 52% s-au pronunțat pentru liberalizarea folosirii canabisului în scop recreativ.

Susţinătorii eutanasiei, respectiv coaliţia de centru-stânga aflată la putere, a argumentat că fiecare persoană ar trebui să aibă dreptul să ia decizii independente asupra propriei sale vieţi şi că medicina nu poate tratata sau alina toate bolile. În schimb, opoziţia conservatoare a dezaprobat iniţiativa, cu argumentul că viaţa umană este inviolabilă, conform Constituţiei Sloveniei.

În urma acestor referendumuri, premierul sloven Robert Golob, care conduce o coaliţie formată din partidul său liberal şi două partide social-democrate, a anunţat că va avea în vedere să prezinte până la sfârşitul anului proiecte de lege corespunzătoare.

Foto: pxhere.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole