spot_img
spot_img
spot_img

Uleiul de măsline – legat cu lanțuri în supermarketurile din Spania

Pe măsură ce cresc prețurile, cresc și furturile.

Articole similare

Supermarketurile din Spania au început să lege sticlele de ulei de gătit cu lanțuri închise cu lacăte. Pe măsură ce prețurile cresc, cresc și furturile, relatează Reuters.

Sticlele de un litru de ulei de măsline extravirgin se vând cu până la 14,5 euro în unele supermarketuri. Astfel, uleiul de măsline intră în categoria produselor pe care comercianții pun etichete de securitate. La fel ca la băuturile spirtoase, cosmetice și electrocasnice.

„Observam o creștere majoră a furtului din magazine”, a declarat Ruben Navarro, CEO al lanțului de supermarketuri Tu Super, care operează 30 de magazine în regiunea Andalucia din Spania. „Uleiul de măsline a devenit un produs ideal pentru furat”.

Prețurile uleiului de măsline, acum oficial la 8 euro pe litru, au crescut cu 150% în ultimii doi ani în Spania, deoarece o secetă arzătoare din sud a afectat recolta de măsline. Grupurile infracționale organizate fură uleiul pentru a-l vinde, a spus Navarro.

Lanțuri și lacăte – măsuri extreme de protecție.

Din septembrie, Tu Super a înlănțuit sticlele mari de 5 litri de ulei de măsline și le-a pus lacăt pe rafturi pentru a preveni furtul. „Este o măsură nebunească, extremă, dar a funcționat”, a spus Navarro.

Tu Super nu este singurul care întărește securitatea. În unele supermarketuri Carrefour și Auchan din Madrid, sticlele de un litru sunt prevăzute cu etichete de securitate. Acestea trebuie îndepărtate de personal la casă.

STC, o companie spaniolă care furnizează soluții antifurt comercianților cu amănuntul, a înregistrat o creștere de 12 ori a comenzilor de la supermarketuri.

Poliția spaniolă a descoperit furturi de ulei de măsline din fabrici. În octombrie, a arestat două persoane în cadrul unei anchete privind furtul a 56 de tone de ulei de măsline extravirgin.

În Spania, furturile de obiecte în valoare mai mică de 400 de euro nu se pedepsesc decât dacă este o recidivă.

Navarro a spus că hoții profită de un număr mai mic de personal din magazine. Comportamentul adesea abuziv al hoților față de muncitori crește deficitul de forță de muncă.
„Propriii noștri lucrători trăiesc cu frică după jafuri. Unii dintre ei ajung chiar să demisioneze de la locul de muncă”, a mai spus acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole