spot_img
spot_img
spot_img

De la 15 martie, meniu obligatoriu în restaurante

ANPC impune două meniuri.

Articole similare

De la 15 martie, intră în vigoare Ordinul 201/2022 al ANPC. În acest ordin, ca și în documentele de consiliere emise de ANPC, apar modificări importante pentru lista meniului unui restaurant.

Astfel, vor exista 2 meniuri care sunt obligatorii și trebuie să existe fizic în orice unitate HoReCa: meniul rezumat și meniul extins.

Meniu rezumat

Chiar dacă numele menționează rezumat, și acest meniu este ceva mai lung față de meniurile disponibile acum în restaurante. Acest meniu rezumat este practic meniul pe care trebuie să-l primească fiecare client.

În acest meniu trebuie să apară:
– Denumirea preparatului, gramajul net și prețul
– Lista ingredientelor cu gramajele acestora (gramajul poate fi omis pentru ingredientele care nu depășesc 20 de grame)
– Aditivii din produse, și cei adăugați direct dacă e cazul grupați pe categorii după lista de ingrediente
– Alergenii trebuie să fie evidențiați – cerința e deja în vigoare conform cu ordinul 163/2021
– Informațiile nutriționale pentru 100g

Meniul extins

Meniul extins trebuie să fie disponibil la cerere, și el conține tot ce conține și meniul rezumat, dar mai are și datele de pe eticheta produselor folosite, deci orice produs compus trebuie urmat de datele de pe eticheta produsului.

Toate aceste informații trebuie să fie disponibile fizic, chiar dacă sunt puse la dispoziția utilizatorului pe baza unui cod QR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole