spot_img
spot_img
spot_img

Eveniment unic în Salina Praid: festivalul Taste of Transylvania Underground

Festivalul are loc între 28 și 30 martie.

Articole similare

În ultimul weekend din luna martie Salina Praid va găzdui un eveniment cum nu s-a mai văzut până acum: un festival într-o salină! Este vorba despre conceptul „fun dining”, popular la nivel internațional, ceea ce înseamnă că se vor combina mâncărurile de înaltă calitate cu divertismentul, într-un singur loc.

„La evenimentul de trei zile vor participa restaurante excelente din țară, și restaurante distinse cu stele Michelin din Ungaria, care vor compune câte un meniu în special pentru acest weekend. Iar interiorul impresionant al salinei îl vom umple cu viață: în timp ce deguști delicii, noi te vom distra cu muzică jazz, spectacole de cor și concerte, vei putea cunoaște meșteșuguri tradiționale, vei putea degusta delicatesele micilor producători și vei putea participa la degustare de vinuri. Și vom încheia toate acestea cu câte o petrecere vineri și sâmbătă seara, unde te vei putea distra până noaptea târziu!”, anunță organizatorii.

Duminică va fi servit cel mai mare brunch din România, unde oaspeții vor putea alege nelimitat, în sistem „all you can eat” (tot ce poți mânca, din oferta restaurantelor. Va exista și un colț pentru copii, cu diverse programe, dar și o secțiune VIP, de unde se poate vedea mina de pe o terasă construită în special pentru această ocazie.

Unul dintre partenerii Taste of Transylvania Underground este producătorul de carne și mezeluri „Farmer”

„Suntem în inima Transilvaniei, unde tradiția, familia, comunitatea, istoria și identitatea locală sunt valori inestimabile. La Farmer ne-am propus să reașezăm la adevărata lor valoare rețetele strămoșilor noștri, păstrând cu sfințenie obiceiurile și meșteșugul vechi de preparare a cărnii. Într-o lume în care totul pare grăbit și artificial, ne întoarcem la rădăcini, la mesele sănătoase, la gusturile autentice din vremuri de demult.

În Salina Praid, la 90 de metri adâncime, natura ne-a dăruit condițiile perfecte pentru maturarea și uscarea produselor noastre. Aici, în adâncurile muntelui de sare, mezelurile noastre se desăvârșesc în tihnă. Fără E-uri, fără nitriți, fără alți conservanți artificiali și fără grabă. Vă invităm să gustați din tradiție, să descoperiți aromele autentice ale Transilvaniei, să simțiți grija și respectul pentru natură și autentic!”, spun cei de la „Farmer”.

Prețurile biletelor pornesc de la 149 de lei pe zi și ajung până la 990 de lei. Acesta din urmă presupune un tratament exclusivist, în care poți sta în terasa VIP și ești servit la masă.

Evenimentul se înscrie în seria de programe speciale legate de faptul că județul Harghita a primit titlul de Regiune Gastronomică a Europei pentru anul 2027 din partea Institutului Internațional de Gastronomie, Cultură, Arte și Turism (IGCAT).

Detalii, AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole