Acasă Lumea noastră Liderii coaliției mizează pe neutralitatea UDMR la moțiunea de cenzură

Liderii coaliției mizează pe neutralitatea UDMR la moțiunea de cenzură

Formaţiunea maghiară va lua o decizie după ce va analiza textul oficial.

0

Lideri din coaliția de guvernare au declarat că cel mai probabil UDMR nu va contribui cu semnături la demersul opoziției de a depune moțiune de cenzură. Moțiunea s-ar putea depune după ce Guvernul își va angaja răspunderea pe pachetul fiscal-bugetar.

Membri ai guvernului român au discutat la Bruxelles cu experți europeni despre reformele pe care trebuie să le realizeze România. Deficitul bugetar trebuie ținut sub control. Coaliția de guvernare urmează să aleagă astfel măsuri de reducere a cheltuielilor. Dar și să modifice prevederi fiscale care să aducă sume suplimentare la buget. De asemenea, vrea să îmbunătățească nivelul de colectare a taxelor și impozitelor.

Pentru a introduce cât mai repede acest amplu pachet legislativ, Guvernul va apela la procedura angajării răspunderii în Parlament.

USR pe de-o parte și AUR pe de altă parte vor să strângă semnături pentru a depune moțiune de cenzură în urma demersului guvernamental. E nevoie de 117 semnături pentru ca moțiunea de cenzură să poate fi depusă. Niciunul dintre aceste partide nu poate atinge numărul de semnături fără UDMR.

UDMR, în calculele politice ale opoziției

Surse din coaliția de guvernare au explicat că este greu de crezut că UDMR se va alătura demersului opoziției, deși formațiunea nu mai face parte din arcul guvernamental.

UDMR are în continuare reprezentanți în instituțiile statului. Nu ar avea niciun interes să gireze un gest de ostilitate care să pună în primejdie mandatul Guvernului.

Purtătorul de cuvânt al formaţiunii maghiare, deputatul Csoma Botond, a declarat că UDMR va lua o decizie în privinţa moţiunii de cenzură după ce va analiza textul oficial pe baza căruia Guvernul îşi va asuma răspunderea.

„Aşteptăm varianta finală. Am văzut că în ultimele săptămâni au apărut foarte multe variante în presă, pe surse. Noi nu vrem să luăm o decizie bazată pe informaţii apărute pe surse. Când vom avea un text final, despre care spune Guvernul că este documentul oficial pe care vrea să-şi asume răspunderea, atunci când citim şi facem o analiză, vom lua o decizie”, a precizat Csoma Botond.

Guvernul ar putea să-și angajeze răspunderea în Parlament partea a doua a lunii septembrie. După aceea, coaliția de guvernare va trece la legea pensiilor speciale, întoarsă de CCR în Parlament.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version