Acasă Lumea noastră Sporuri pentru bugetari. Câte și de ce?

Sporuri pentru bugetari. Câte și de ce?

Sporurile bugetarilor: de la cel de izolare, la suprasolicitare neuropsihică și condiții vătămătoare.

0

Bugetarii au multe sporuri. Unii le merită, precum cei din sănătate sau apărare, poate și unii profesori. Dar în cazul altora se ridică un semn de întrebare.

Printre cele mai cunoscute sporuri se află cel pentru „condiții vătămătoare” de 15%. Îl iau toți angajații din ministere sau instituții finanțate integral de stat. Acest spor se plătește din cauza antenelor de pe clădiri, care ar afecta sănătatea.

Ce sporuri sunt în general la stat?

Personalul încadrat în autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii beneficiază suplimentar şi de sporuri specifice pentru condiţii de muncă. Printre acestea:
– pentru condiţii periculoase sau vătămătoare, un spor de până la 10% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective;
– pentru condiţii grele de muncă, un spor de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective;
– personalul care lucrează, potrivit contractului individual de muncă, în zone izolate sau unde atragerea personalului se face cu greutate beneficiază de un spor de până la 20% din salariul de bază;
– pentru consemn la domiciliu, un spor de până la 15% din salariul de bază;
– pentru siguranţa navigaţiei, siguranţa feroviară, siguranţa rutieră şi siguranţa aeronautică, un spor de până la 20% din salariul de bază.

Funcţionarii publici beneficiază de un spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de până la 15% din salariul de bază. Acesta se calculează corespunzător timpului lucrat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version