spot_img
spot_img
spot_img

Corvinul nu mai joacă la Sfântu Gheorghe în Cupele Europene, ci la Sibiu

Articole similare

Corvinul nu va mai juca la Sfântu Gheorghe în Cupele Europene, Europa League, respectiv Conference League.

Clubul hunedorean a anunțat că își va disputa meciurile de acasă pe stadionul Municipal din Sibiu, cel despre care directorul sportiv al clubului susținea inițial că nu are certificare UEFA, relatează sport.ro.

Între timp, această problemă se pare că a fost rezolvată, iar Corvinul va evolua acasă în Europa pe arena unde a reușit să câștige primul trofeu din istoria sa de peste 100 de ani, Cupa României, competiție care i-a și adus această calificare în cupele europene din postura de divizionară secundă.

La 20 mai, Anton Heleșteanu susține că clubul nu va avea nicio problemă în a primi licența UEFA, lucru care s-a adeverit ulterior, la 23 mai, iar directorul sportiv al Corvinului anunța că echipa își va juca meciurile de acasă la Sfântu Gheorghe, după ce a apelat la sprijinul fostului său jucător de la FC Botoșani, Attila Hadnagy, și la conducerea clubului Sepsi.

Sfântu Gheorghe era a cincea variantă la care se ajunsese.

Am avut și varianta Cluj Arena, dar a căzut din cauza Untold-ului și a probabilității ca Universitatea să joace în Europa. Au fost discuții și cu CFR, Hermannstadt și UTA, dar stadioanele ultimelor două nu au certificare UEFA. Și atunci am avut sprijinul fostului meu jucător de la FC Botoșani, Attila Hadnagy, de la Sepsi și a conducerii clubului”, spunea, atunci, Heleșteanu.

Primul tur din Europa League se joacă în dublă manșă, pe 11 și 18 iulie, iar următorul tur preliminar va avea loc pe 25 iulie (turul) și 1 august (returul), când, în cel mai rău caz, Corvinul va coborî în Conference League pentru a juca pentru calificarea în grupe.

Cred că cel mai important lucru care trebuie menționat acum pleacă de la inițiativa comunității locale, pe care am văzut-o propagată în spațiul public, și care se referă la dorința de a evolua în cupele europene pe o arenă cât mai apropiată de localitatea noastră, de preferință la Sibiu. Nu în ultimul rând, și dorința jucătorilor și staff-ului a fost în concordanță cu cea a hunedorenilor, ținând cont că pe această arenă s-a obținut cea mai importantă performanță din istoria de peste 100 de ani a fotbalului din Hunedoara”, a mai subliniat Anton Heleșteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole