spot_img
spot_img
spot_img

Euro 2024: Astăzi, România – Slovacia

Articole similare

Astăzi, România întâlnește Slovacia în meciul calificării. Partida e de la ora 19.00, în direct la TV pe ProTV. După ce ieri s-au încheiat încă două grupe, știm pe cine putem întâlni în „optimi”, dacă mergem mai departe.

După cum relatează hotnews.ro, pe lista posibililor adversari apare un singur nume accesibil: Slovenia. Și 4 „mari forțe” ale fotbalului: Spania, Anglia, Franța și Olanda.

În funcție de locul pe care va încheia astăzi în grupa E, România poate da peste următorii adversari:

  • locul 1 – putem juca împotriva Olandei sau a Sloveniei;
  • locul 2 – vom înfrunta Franța;
  • locul 3 – putem întâlni Spania sau Anglia.

    Practic, în acest moment fiecare dintre cele 3 locuri care duc în optimi o pot trimite pe România în fața unui adversar de top.

Chiar și dacă câștigăm grupa și ocupăm primul loc ne poate pune față în față cu un nume ca Olanda. Mai exact, dacă vom câștiga grupa, avem două șanse din trei să întâlnim Slovenia și una din trei să întâlnim „Portocala mecanică”.

Meciurile de ieri din grupa C au fost unele care au adus o situație în premieră la acest Euro 2024.  

Danemarca și Slovenia au terminat la egalitate perfectă grupa: 3 puncte și golaveraj 2-2, plus meci direct terminat la egalitate 1-1.
S-a trecut la următorul criteriu de departajare: clasamentul fair-play. Până în minutul 72, danezii aveau un „galben” în plus față, 6-5, și ar fi terminat pe locul 3.

WUERZBURG, GERMANY – JUNE 11: Nicolae Stanciu of Romania poses for a portrait during the Romania Portrait session ahead of the UEFA EURO 2024 Germany on June 11, 2024 in Wuerzburg, Germany. (Photo by Sebastian Widmann – UEFA/UEFA via Getty Images)

Atunci, adversar ne era Danemarca. Dar „centralul” Clement Turpin l-a avertizat pe Bijol de la danezi și a echilibrat din nou balanța. Cele două echipe erau la egalitate și la „cartonașe”. Atunci s-a trecut la ultimul criteriu de departajare, locul ocupat în clasamentul general al preliminariilor. Danemarca a fost pe 9, Slovenia pe 15, astfel că nordicii au terminat pe locul 2, iar slovenii pe 3.

„Moment istoric”

Antrenorul Naționalei României, Edi Iordănescu, a vorbit despre echipă înaintea meciului de azi:

Suntem în fața unui moment istoric, un moment special. Suntem în fața celui mai frumos moment al carierelor noastre. Avem bucurie, entuziasm, dar și echilibru. Această echipă are o identitate, iar după calificarea venită după 8 ani, cred că unul dintre cele mai mari câștiguri reprezintă faptul că ne-am regăsit spiritul și ne-am recâștigat demnitatea”.

Echipele probabile pentru Slovacia – România, anunțate de gsp.ro:

Slovacia (4-3-3): Dubravka – Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda – Schranz, Bozenik, Haraslin

Ratează următorul meci dacă primește „galben”: Schranz

România (4-3-3): Niță – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Draguș, Fl. Coman

Ratează următorul meci dacă primesc „galben”: Bancu, R. Marin, M. Marin

România și Slovacia s-au întâlnit ultima oară în 2013, într-un meci amical terminat la egalitate, scor 1-1.

Cele două naționale nu s-au mai întâlnit într-un meci oficial de pe 4 septembrie 1999, atunci când „tricolorii” se impuneau fără probleme, scor 5-1, în preliminariile Campionatului European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole