spot_img
spot_img
spot_img

Fotbal: suporterii vor fi monitorizați cu ajutorul Agenției Spațiale Europene (ESA)

UEFA a încheiat un acord cu Agenţia Spaţială Europeană (ESA).

Articole similare

UEFA şi-a unit forţele cu Agenţia Spaţială Europeană (ESA) pentru a îmbunătăţi gestionarea mulţimilor de suporteri. Cele două organizații vor monitoriza efectul prezenţei terenurilor de fotbal asupra vieţii locale. De asemenea, vor căuta soluții pentru a îmbunătăţi impactul fotbalului asupra mediului, scrie AFP.

Încheiat până la 31 decembrie 2025, acordul semnat luni ar trebui să permită introducerea „inovaţiei spaţiale în competiţiile de fotbal profesionist”, au explicat cele două instituţii, reunite la o conferinţă la Lausanne, în comunicatele de presă respective.

La un an de la fiasco-ul finalei Ligii Campionilor la fotbal de pe Stade de France, utilizarea datelor satelitare poate face posibilă în special „monitorizarea mulţimilor din spaţiu” şi identificarea blocajelor din jurul stadioanelor, a menţionat ESA.

UEFA va putea astfel „accesa istoricul” acestor date referitoare la anumite locaţii. Sateliţii de telecomunicaţii vor putea „sprijini reţelele de comunicaţii terestre supraîncărcate atunci când mulţimile se adună pentru a viziona meciuri”.

Tehnologia spaţială poate ajuta UEFA „să identifice beneficiile pe care un stadion de fotbal le aduce comunităţilor locale”. Imaginile din satelit vor fi combinate cu date socio-economice, meteorologice şi de sănătate. Rezultatele vor fi puse la dispoziţia tuturor federaţiilor europene de fotbal.

Cele două instituţii promit să exploreze „potenţialul acestor tehnologii de îmbunătăţire a soluţiilor sociale şi de mediu”. Subiectul este crucial într-un moment în care impactul economic şi ecologic al sportului la nivel înalt stârneşte din ce în ce mai multe întrebări . 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole