spot_img
spot_img
spot_img

Handbal: Sepsi-SIC și Turda au câștigat primele meciuri în Cupa României la junioare 1

Prima ediție a Cupei României Râureni la junioare 1 se desfășoară la Sfântu Gheorghe.

Articole similare

Prima ediție a Cupei României Râureni la junioare 1 a început, joi, la Sfântu Gheorghe. Șase dintre cele mai bune echipe din țară, la această categorie de vârstă, luptă pentru trofeu – CSS2 Baia Mare, LT „Liviu Rebreanu” Turda, CSS Caracal, Activ Prahova Ploiești, Rapid București și formația locală Sepsi-SIC, la Sala Sporturilor „Szabó Kati”.

În prima zi a turneului, echipa din Turda a învins-o pe cea din Caracal (37-30), iar Sepsi-SIC a trecut de Activ Prahova (50-18).

Este o premieră la nivel juvenil organizarea, de către Federația Română de Handbal, a Cupei României, în afara clasicului Campionat Național. Oficialii FRH spun, însă, că începând din sezonul viitor, proiectul ar urma să se extindă și la nivelul juniorilor 2 și 3, atât la fete cât și la băieți, după un format la care vor lua parte toate echipele înscrise în campionate.

„Mă bucur că am revenit la Sfântu Gheorghe, cu această primă ediție a Cupei României la junioare. Este o ediție pilot, sperăm ca ea să fie o reușită, iar din sezonul următor să fie implementată la toate categoriile de juniori. Ne gândim la un nou sistem la care lucrăm în această perioadă. Vor fi campionatul, Cupa României și Supercupa României și la juniori. Revenind în prezent, la prima ediție sunt șase echipe, iar sponsorul a pregătit multe premii pentru jucătoare. După fiecare meci se acordă titlul de jucătoarea meciului, iar la final vor fi premiate jucătoarele din echipa turneului”, a spus fosta mare handbalistă Steluța Luca, în prezent antrenor federal, în cadrul conferinței de presă cu care s-a deschis competiția.

Programul de azi

Astăzi sunt programate meciurile Turda – Baia Mare (ora 16.00) și Sepsi-SIC – Rapid (ora 18.15), iar sâmbătă se vor juca partidele Caracal – Baia Mare (ora 16.00) și Activ Prahova – Rapid (ora 18.15). Duminică, vor avea loc finala pentru locurile 5-6 (ora 9.00), finala mică (ora 11.15) și finala mare (ora 13.30).

„Mulțumim gazdelor noastre pentru că au fost de acord să sprijine inițiativa Federației Române de Handbal, prima de acest gen! Cupa României la nivel de juniori va avea continuitate în următoarele sezoane!”, a declarat Andrei Luca, director administrativ al FRH.

„Suntem onorați să putem organiza o astfel de competiție, în premieră. Sperăm să fie un buc spectacol sportiv. Avem un parteneriat bun cu Federația de Handbal. Suntem deschiși atât pentru handbalul de masă, cât și pentru cel de performanță. Ne dorim să strângem colaborarea cu cluburile sportive școlare din județ. Din sezonul următor, Sepsi-SIC va evolua la senioare, în liga secundă, cu multe fete crescute de noi, aici. Sper și cred că, cu un proiect pe termen lung, putem aduce oamenii din oraș și din județ și lângă handbal, așa cum sunt lângă baschet și lângă fotbal”, a spus Sorin Iordan Popica, coordonator al secției de handbal a Sepsi-SIC.

Carmen Cartaș, antrenoarea echipei Sepsi-SIC a declarat, la rândul său: „Mă bucur că putem participa la un asemenea turneu. Mă bucur pentru fetele noastre pot simți pe pielea lor cum e joci pentru un asemenea trofeu. Sunt echipe bune la turneu, cu jucătoare de care vom mai auzi și sperăm ca lumea care va veni la sală să se bucure de jocuri frumoase!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole