spot_img
spot_img
spot_img

Vitalie Damașcan revine la Sepsi OSK

Atacantul a fost împrumutat in iarnă de către Sepsi la FC Stade-Lausanne Ouchy.

Articole similare

Vitalie Damașcan (25 de ani) se întoarce în România după șase luni petrecute în Elveția. Atacantul a fost împrumutat in iarnă de către Sepsi la FC Stade-Lausanne Ouchy, ultima clasată din campionatul Țării Cantoanelor.

Jucătorul a fost împrumutat la clubul din Lausanne până la sfârșitul sezonului, arată gsp.ro. În contractul dintre cele două echipe a fost trecută o clauză de 200.000 de euro pentru un transfer definitiv al internaționalului moldovean în cazul în care echipa elvețiană se salvează de la retrogradare. FC Stade-Lausanne Ouchy nu a reușit să rămână în prima ligă și în aceste condiții șansele ca elvețienii să mai plătească acea clauză sunt infime.

Damașcan este împrumutat, dar echipa elvețiană a retrogradat. Nu cred că va fi cumpărat de Stade-Lausanne, pentru că echipa a căzut în liga secundă. Dacă se salva, puteam vorbi de un transfer definitiv, dar el va reveni la noi în iunie, când se termină campionatul. Era o clauză între noi și clubul din Elveția, dacă nu mă înșel vorbim de 200.000 de euro. Elvețienii au zis că dacă se salvează poate fi transferat, prin activarea clauzei, dar au retrogradat. Damașcan mai are un an de contract cu noi”, a precizat Attila Hadnagy.

În 2021, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe anunţa că a ajuns la un acord de transfer cu internaţionalul moldovean Vitalie Damaşcan, care a jucat la FC Torino. Fotbalistul a mai evoluat în carieră la echipele RKC Waalwijk şi Fortuna Sittard, ambele din Olanda, precum şi în ţara lui, la Zimbru Chişinău şi Şerif Tiraspol.

Laszlo Dioszegi a vorbit despre plecarea lui Damașcan și a subliniat faptul că jucătorul a fost nemulțumit de rolul de rezervă în echipa antrenată de Bernd Storck. Damașcan și-a manifestat dorința de a părăsi echipa din Sfântu Gheorghe, iar conducerea clubului a decis să-l împrumute la Lausanne, în Elveția.

Damașcan a vrut să plece în Elveția. N-a intrat în primul 11, antrenorul nostru a spus foarte clar că nu intră în vederile lui, așa că a zis că vrea o nouă provocare. A plecat împrumut până în vară, cu drept de cumpărare pentru echipa din Elveția. Nu luăm niciun ban pentru împrumut. E mai bine și pentru el, să joace acolo”, spunea Laszlo Dioszegi în momentul în care Damașcan pleca în Elveția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole