Acasă Lumea noastră 4 din 10 elevi au luat sub nota 5 la limba română,...

4 din 10 elevi au luat sub nota 5 la limba română, la simularea Bacalaureatului

La disciplina obligatorie a profilului (matematică / istorie), 35,88% dintre elevi nu au luat nota 5.

3

Peste 60% dintre elevii din anii terminali care au susținut probele de simulare a Bacalaureatului au obținut note de promovare, potrivit raportării transmise de Ministerul Educației și citată de mediafax.ro. 22 de elevi au luat nota 10 la limba română, dar 4 din 10 nu au luat nici măcar nota 5.

La limba română 39,87% nu au obținut nota 5, adică 4 din 10 elevi au picat examenul la limba română. Rata de promovare a probei este 60,13%.

La disciplina obligatorie a profilului (matematică / istorie), 35,88% dintre elevi nu au luat nota 5. Rata de promovare a probei este de 64,12%, iar 663 de elevi au reușit să ia nota 10.

La disciplina de alegere a profilului și specializării, 35,25% dintre elevi au picat proba. Rata de promovare a probei este de 64,85%. Au luat nota 10 un număr de 560 de elevi.

La limba și literatura maternă, 15,92% dintre elevi nu au luat nota 5, iar rata de promovare a probei a fost de 84,08%. Doar 8 elevi au luat nota 10.

În cadrul celor peste 1.320 de centre de examen (licee), scanarea și încărcarea lucrărilor pe platforma informatică au fost asigurate de peste 10.000 profesori asistenți.

Procedura afișării rezultatelor

Rezultatele înregistrate la probele scrise ale simulării examenului național de bacalaureat 2024 au fost transmise către Inspectoratele Școlare Județene/al Municipiului București. Rezultatele se transmit de la nivelul inspectoratelor școlare către fiecare unitate de învățământ sub forma cataloagelor cu notele finale. Borderourile asociate fiecărei evaluări, corespunzătoare celor 33 de tipuri de subiecte, vor fi trimise de către Ministerul Educației inspectoratelor școlare județene /Inspectoratului Școlar al Municipiului București până cel târziu marți, 19 martie 2024, urmând a fi transmise de către inspectorate către fiecare unitate de învățământ cel târziu până pe 20 martie 2024.

În ceea ce privește modalitatea de comunicare a rezultatelor, Ministerul Educației face demersuri pentru dezvoltarea Platformei de evaluare digitalizată, astfel încât, începând de anul școlar viitor, rezultatele probelor scrise ale simulărilor examenelor naționale să fie comunicate anonimizat, prin afișare pe platformă, similar examenelor naționale”, informează Ministerul Educației.

Ministerul mai precizează că lucrările scrise ale elevilor care au susținut simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat se află în unitățile de învățământ în care elevii au susținut probele scrise.

Profesorii care predau disciplinele la care s-au susținut probele simulării au acces la lucrările elevilor din clasele la care predau, precum și, începând cu 20 martie, la borderourile de evaluare corespunzătoare.

Conducerile unităților de învățământ vor pune la dispoziția cadrelor didactice borderourile de evaluare transmise de la nivelul Ministerului Educației prin inspectoratele școlare, pentru a fi folosite în procesul de vizualizare a lucrărilor de către elevi/părinți.

3 COMENTARII

  1. Invatamantul obligatoriu este cea mai mare prostie a statului roman.
    Bani cheltuiti aiurea, rezultate ZERO!
    8 clase sunt suficiente pentru multi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version