Acasă Sport Cosmin Matei, depistat pozitiv după Sepsi – Universitatea Craiova

Cosmin Matei, depistat pozitiv după Sepsi – Universitatea Craiova

Ar fi vorba despre substanța 5-metilhexan-2-amină, aflată pe lista interzisă.

1

Cosmin Matei (32 de ani) ar fi fost depistat pozitiv la o probă de urină, imediat după eșecul suferit de Sepsi cu Universitatea Craiova, pe 4 februarie 2024. Ar fi vorba despre substanța 5-metilhexan-2-amină, aflată pe lista interzisă. Clubul Sepsi OSK a confirmat că a primit o înștiințare din partea Agenției Naționale Anti-Doping.

Sportpesurse.ro informează că mijlocașul Cosmin Matei ar fi picat un test doping, lucru confirmat de clubul Sepsi.

Dacă jucătorul acceptă voluntar o suspendare provizorie, i se va lua în calcul o reducere a pedepsei la final, în cazul în care comisia ANAD îl va găsi vinovat. Plaja de potențiale sancțiuni se întinde pe o arie vastă. Începe de la mustrare sau absolvire completă, trece printr-o pedeapsă clasică de 2 ani de pauză și poate urca până la 4 ani dacă se dovedește existența unei intenții în administrare. Totul depinde de modul în care Matei va expune situația în fața ANAD și de credibilitatea scenariului său.

Am fost foarte mirat. Sunt uluit! Nici nu știu ce să spun. Și nici nu vreau să vorbesc deocamdată. Vă rog să mă înțelegeți! E o anchetă în desfășurare. Îmi doresc foarte mult să aflu ce s-a întâmplat, de fapt. Și de unde a apărut această substanță. Am fost răcit în acea perioadă. Am luat mai multe suplimente, medicamente, dar vom vedea ce ne vor indica analizele”, a transmis Cosmin Matei, potrivit sursei citate.

Ce efecte are substanța

Substanța numită 5-metilhexan-2-amină ar fi „un stimulent pe termen scurt, care oferă un plus de viteză, energie și tonus muscular”.

Produsul nu impune automat o suspendare provizorie. Astfel se explică faptul că Matei a continuat să joace pentru Sepsi. A fost folosit în toate celelalte șase etape din sezonul regular ulterioare partidei cu CSU Craiova. A și marcat un gol, la 4-0 cu Voluntari, oferind și două assist-uri.

Matei nu a jucat cu FCSB

Mijlocașul Cosmin Matei a lipsit doar duminică, în eșecul 1-2 cu FCSB. Notificarea din partea ANAD a ajuns chiar înaintea deplasării către București.
E meciul la care covăsnenii s-au prezentat, de altfel, fără alți 6 oameni, suspendați sau cu probleme medicale: Ștefănescu, Fl. Ștefan, Alimi, J. Rodriguez, Bălașa și Niczuly.

Dioszegi: „Să așteptăm rezultatul probei B!”

Patronul lui Sepsi OSK, Laszlo Dioszegi, spune că „am primit și noi la club notificarea în urmă cu vreo două zile. Așteptăm însă și rezultatul probei B. Am rămas însă fără cuvinte. Nu-mi vine să cred că Matei ar fi luat substanțe interzise cu voia lui. N-am apucat să discut foarte mult nici cu medicul nostru, fiindcă a fost partida cu FCSB. Mi-a explicat însă că nimic din ce a administrat el nu cuprinde substanțe interzise.
Știu că Matei a fost răcit o perioadă. Nu știu exact ce a luat. Dar vă sugerez să așteptăm ancheta pentru a vedea concluziile clare. Ați văzut și la Halep ce s-a întâmplat. Dacă se va confirma însă că Matei e vinovat, vom lua măsurile necesare
”, a continuat Dioszegi.

Cosmin Matei își termină la vară contractul cu Sepsi. Clubul nu i-a propus încă o prelungire.

Foto: Sepsi OSK

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version