Pentru a sprijini gospodăriile din zona montană, Agenția Națională a Zonei Montane, în parteneriat cu Primăria Comunei Dobârlău, va organiza în perioada următoare cursuri de formare profesională pentru persoanele care doresc să înființeze un Punct Gastronomic Local (PGL).
Cursurile sunt gratuite, se adresează locuitorilor din zona montană și se organizează la cererea unui număr de minimum 10 cursanți, anunță primarul comunei Dobârlău, Bogdan Barbu.
Cursul are o durată de 24 de ore (4 zile x 6 ore), va începe pe 11.11.2024, la sediul nou al Primăriei Comunei Dobârlău, de la ora 11:00. La finalul programului de formare, cursanții vor primi un Atestat de Participare (suficient pentru ca activitatea să poată fi înregistrată la Registrul Comerțului).
Actele necesare înscrierii la curs sunt următoarele:
• copie a cărții de identitate (buletin) a beneficiarului – se aduce în prima zi de curs;
• cerere de înscriere și acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal – se completează la înscriere, în prima zi de curs;
• fișa beneficiarului – se completează la înscriere, în prima zi de curs.
Înscrierile se pot face în perioada 28.10 – 08.11.2024, la sediul Primăriei. Cursanții pot avea domiciliul și în alte localități.
Modelul Vama Buzăului
Una dintre cele mai cunoscute zone care au dezvoltat Puncte Gastronomice Locale este Vama Buzăului.
Mai multe familii au creat în propriile curți locuri speciale pentru servit masa. Se prepară și se servesc produse locale, chiar din gospodăriile oamenilor. Cu timpul, aceste puncte gastronomice au devenit una dintre atracțiile Vamei Buzăului.