Acasă Sport 4-0!… Extraordinara energie a unui stadion

4-0!… Extraordinara energie a unui stadion

Suporterii au dat aripi echipei

2

4-0!… Meciul Sepsi OSK – FCU Craiova 1948 s-a terminat cu un scor mai mare decât victoria la „masa verde”. Echipa craioveană, aparent puternică și bine așezată în teren, nici nu a înțeles ce i se întâmplă. Ziarele de sport au publicat o fotografie cu guralivul „patron” Mititelu îmbătrânit brusc.

Sursa foto: Digi Sport

…Sunt pentru prima dată pe Arena Sepsi OSK. Nu mare, 8000 de locuri, dar curată, cochetă, bine luminată. Aștept niște prieteni, ei m-au ajutat cu biletul, pentru că nu au fost bilete la liber. Doar cei care au cardul de suporter au putut să cumpere. O măsură de prevedere corectă după ultima incursiune a fanilor „patrioți”.

Suporterii au dat aripi echipei

Cumpăr un fular roșu-alb și o șapcă de la micul magazin de lângă stadion. Urc în tribună și aflu că ultimul rând, unde am loc, e cel mai bun pentru că poți sta în picioare. În timpul meciului, toată lumea stă jos.

Unii fani și-au adus pernuțe. Au cafele și sucuri, alcoolul e interzis. Din difuzoare se aude muzică. Crainicul anunță echipele. Numele jucătorilor din Sfântu Gheorghe – cei mai mulți sunt români – sunt însoțite de urale. Apoi, tribunele cântă.

Începe meciul și tribunele tot cântă. Pentru pretențioși, precizez că sunt cântece în limba maghiară, dar nu au nicio legătură cu naționalismul sau iredentismul, și toată lumea le știe.

Suporterii au vrut dreptate și au creat o atmosferă de mare sărbătoare. Am sărit, am strigat, am aplaudat, am cântat cu toții. Și ne-am bucurat la fiecare gol înscris de „ai noștri”!

4-0 este un scor care nu poate fi contestat de nimeni!

Sepsi OSK s-a calificat în play-off, iar scorul este de poveste! Este povestea unei echipe mici, dar inimoase, dintr-un oraș mic și adesea hulit, și a unui public entuziast și civilizat.

4-0 este „scorul dreptății”, aud un suporter de lângă mine. Toată lumea cântă. Fotbaliștii salută tribunele și își aplaudă suporterii. Au câștigat împreună!… Hajrá, Sepsi!

2 COMENTARII

  1. Chiar asa a a fost. Corect articol Tudor. Tu, cine vorbesti foarte bine si maghiara foarte bine ai punctat esenta cantecelor.
    Chiar avem nevoie de asa comentarii. Multumim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version