Acasă Sport Aplicație pentru smartphone. Nemții revoluționează fotbalul

Aplicație pentru smartphone. Nemții revoluționează fotbalul

Fanii vor beneficia de o aplicaţie pentru a vedea deciziile VAR.

0

O aplicaţie pentru telefoanele mobile privind deciziile VAR va fi disponibilă pentru spectatorii de pe stadioanele germane cel mai devreme în a doua partea a sezonului din prima ligă germană de fotbal – Bundesliga, transmite DPA.

Fanii se plâng de mult timp că nu sunt puși la curent cu deciziile VAR din stadion, în timp ce telespectatorii pot vedea ce au de revizuit arbitrii. În unele arene există doar un ecran uriaş unde sunt anunţate deciziile. Alte stadioane nu beneficiază de această facilitate.

„Suntem de acord că o aplicație pentru spectatorii de pe stadion poate fi un instrument. Faza de idee pentru aceasta a fost finalizată, suntem acum într-o fază de planificare şi ne întrebăm cum poate reuşi implementarea. Standardul de aur ar fi ca spectatorii şi telespectatorii să vadă aceleaşi imagini în situaţiile în care intervine VAR. Fanii din tribune ar trebui să fie la acelaşi nivel cu cei din faţa televizoarelor”, a declarat pentru DPA fostul arbitru Jochen Drees. Acesta lucrează acum pentru Federaţia germană de fotbal.

Mai sunt probleme de clarificat legate de aplicație.

Drees a adăugat că mai trebuie clarificate o serie de probleme care ar putea întârzia aplicaţia. Unele ar fi legate de restricţiile privind drepturile media. El vrea ca aceleaşi imagini să apară în aplicaţie, ca şi la televizor. Astfel, nimeni nu va rata ceva. Iar fanii nu vor petrece prea mult timp pe mobilele lor.

Un alt proiect al federației germane este de a urma exemplul din Anglia. Adică, să facă publice comunicările verbale dintre arbitri şi cei din camera VAR.

„Sunt optimist că această inovaţie ar putea fi folosită înainte de sfârşitul acestui sezon. Suntem relativ departe în a ne gândi la conţinut”, a mai spus Drees. El recunoaşte că problemele de confidenţialitate încă mai trebuie analizate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version