Acasă Sport Cine este Dimitri „Dimi” Oberlin, noul atacant al lui Sepsi? „Se mișcă...

Cine este Dimitri „Dimi” Oberlin, noul atacant al lui Sepsi? „Se mișcă undeva între geniu și nebunie”

Atacantul a semnat un contract valabil pe doi ani.

0

Sepsi OSK a anunțat recent un nou transfer – atacantul Dimitri Oberlin, care ultima oară a jucat la Adanaspor, dar a mai evoluat în carieră, printre altele, și la Servette FC, FC Thun, FC Bayern II, FC Basel, Zulte Waregem, FC Empoli sau Red Bull Salzburg.

Atacantul cu dublă cetăţenie, elvețiană şi cameruneză, a semnat un contract valabil pe doi ani cu clubul din Sfântu Gheorghe, cu opțiune de prelungire.

Oberlin e născut în Camerun, dar s-a mutat în Elveția la vârsta de nouă ani, împreună cu fratele său mai mic, pentru a fi alături de mama și tatăl său vitreg. La 14 ani, s-a alăturat unei echipe de fotbal comunale și a fost numit de antrenorul său „un dar divin” și un „șarpe” care se strecura cu viteză pe lângă adversari, după cum relatează portalul goal.com.

La scurt timp, a mers la Zurich unde a fost prolific la echipa de tineret, atrăgând o ofertă de la Manchester United și făcându-și debutul în prima echipă la 16 ani, jucând un minut în ultimul meci al sezonului.

Următoarea campanie a trecut pe lângă el, deoarece a devenit frustrat de locul de rezervă la Zurich, în ciuda atenției tot mai mari din partea altor echipe. A părăsit în curând clubul.

A ajuns la echipa austriacă Red Bull Salzburg în 2015 și, deși a marcat în al doilea meci din ligă și a avut câteva apariții ca înlocuitor, a fost trimis la clubul de rezervă, Liefering.

Oberlin este foarte sensibil, un jucător extraordinar care are nevoie de un sprijin excepțional. Are nevoie de afecțiune și spațiu. Dacă îi dai mult, primești mult înapoi“, spunea despre el directorul sportiv de la Altach, Georg Zellhofer, pentru „Neue Zurcher Zeitung”.

A ajuns apoi la Basel, unde și-a găsit echilibrul și și-a arătat mai mult potențialul.

Oberlin se mișcă undeva între geniu și nebunie”, nota ziarul elvețian „Aargauer Zeitung”.

Un jucător rapid, priceput și impulsiv, a cărui cea mai bună poziție este greu de definit”, a scris el de presa de specialitate din Elveția.

Dacă Oberlin ar fi făcut totul bine, astăzi ar fi la unul dintre cele mai bune 10 cluburi din Europa”, spune Remo Gaugler, planificatorul echipei de la Basel. „Când merge bine, poate produce magie”.

Antrenorul lui Basel până în 2018, Raphael Wicky, vedea valoare în stilul neregulat al lui Oberlin. „Indiferent cum joacă Dimi, întotdeauna și peste tot îmi oferă un singur lucru: un grad ridicat de intensitate”.

„Jucători precum Oberlin nu știu întotdeauna ce se va întâmpla în continuare. Acţionează instinctiv. Asta îi face imprevizibili, asta provoacă uneori nervi, dar mai presus de toate pot spune despre el că este o forță. Dimitri va deveni mai calm și mai echilibrat pe măsură ce crește în experiență”, a mai punctat Wicky.

Mâine, meci cu Unirea Slobozia

Pe 24 august are loc partida dintre Sepsi și Unirea Slobozia, în cadrul celei de-a 7-a etape a Superligii. Meciul începe de la ora 19.00, pe Arena Sepsi. Biletele au fost puse deja în vânzare.

După cum arată analizele, Sepsi a avut un început de sezon fluctuant, cu momente de strălucire, dar și cu înfrângeri dureroase. După o victorie importantă în prima etapă, împotriva Gloriei Buzău, echipa din Sfântu Gheorghe a bifat doar două egaluri și trei înfrângeri în următoarele cinci partide. Cel mai recent meci s-a încheiat cu o înfrângere categorică, 0-3, pe terenul Universității Cluj, un rezultat care a adâncit criza de formă a echipei lui Storck. Înfrângerea a venit după un alt eșec acasă, 1-2, în fața Universității Craiova, ceea ce a adus îngrijorare în rândul suporterilor.

De cealaltă parte, Unirea Slobozia a avut un debut entuziasmant în noul sezon al Superligii, ajungând chiar în top cinci la un moment dat. Totuși, entuziasmul a fost urmat de o scădere drastică a formei, echipa lui Adrian Mihalcea pierzând ultimele trei meciuri consecutive. În runda precedentă, Unirea a fost învinsă cu 2-1 de Petrolul, într-un meci disputat la Clinceni, unde echipa din Slobozia a arătat o anumită lipsă de consistență în defensivă, dar și dificultăți în atac.

Foto: Sepsi OSK, Dimitri Oberlin

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version