spot_img
spot_img
spot_img

Corvinul Hunedoara – Oțelul Galați, în finala Cupei României

Echipa care va triumfa va obține calificarea în preliminariile Europa League.

Articole similare

Oțelul și Corvinul se întâlnesc astăzi, de la 20:30, în finala Cupei României Betano. Meciul va putea fi urmărit la tv pe Prima Sport 1 și Digi Sport 1. Partida se va disputa pe stadionul Municipal din Sibiu și are o miză deosebit de importantă. Echipa care va triumfa va obține calificarea în preliminariile Europa League.

Cei de la Corvinul au avut un sezon excelent în eșalonul secund dar, din păcate pentru hunedoreni, clubul nu are drept de promovare. Conform analizei gsp.ro, băieții lui Florin Maxim au încheiat play-off-ul pe locul doi, cu 52 de puncte. Corvinul a avut cel mai cel mai bun atac din play-off, cu 11 goluri marcate.

Corvinul are ocazia de a câștiga prima Cupă din istoria clubului

În faza grupelor, Corvinul a strâns maxim de puncte, învingându-le pe Progresul Pecica (6-0), Sepsi (1-0) și Chindia (2-0). În „sferturi”, Corvinul a reușit una dintre cele mai mari surprize ale acestui an în fotbalul românesc. A „zdrobit-o” pe CFR Cluj, scor 4-0, calificându-se la pas în semifinale. Acolo, băieții lui Maxim au mai învins o echipă din Superliga. FC Voluntari a cedat la Hunedoara cu scorul de 1-3 iar Corvinul s-a calificat în finală.

Oțelul a fost, în mod cert, marea surpriză a acestui sezon de Superliga. Nou-promovata a încheiat sezonul pe locul 8, cu 36 de puncte, fără să aibă vreo emoție în legătură cu retrogradarea.

Ba mai mult, gălățenii au două șanse de a se califica în cupele europene. În cazul unui eșec în finală, Oțelul va juca un meci de baraj cu U Cluj, iar învingătoarea va da lupta finală pentru Europa pe terenul echipei care va încheia play-off-ul pe locul 3.

În grupe, Oțelul a remizat cu Dinamo (3-3) și FCSB (1-1) și a învins-o pe Zalău (4-1), calificându-se în „sferturi”, unde au învins după prelungiri, scor 0-1, pe terenul Universității Craiova.

În semifinale, Oțelul a câștigat pe teren propriu cu U Cluj, scor 2-1, calificându-se în ultimul act al comeptiției. La fel ca în cazul adversarei, pentru gălățeni ar fi prima Cupa a României din palmares.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole