Acasă Sport Denis Vieru, samuraiul de peste Prut

Denis Vieru, samuraiul de peste Prut

Toți sportivii erau însoțiți de antrenori, doar Denis pășea singur spre suprafața de luptă.

0

Denis Vieru, medalie de bronz la Paris… Impresionant!… Am urmărit, aseară, întrecerile de judo de la Olimpiadă. Judo-ul s-a schimbat în ultimii ani. A crescut viteza atacurilor, au crescut, deopotrivă, forța și agilitatea sportivilor. Arbitrii nu mai lasă timp pentru studiul adversarului, iar inacțiunea sau blocajul celuilalt se pedepsesc foarte repede.

Nu mi-a venit să cred când am văzut că Denis Vieru vine singur la saltea. Toți sportivii erau însoțiți de antrenori, doar Denis pășea singur spre suprafața de luptă. Pe scaunul antrenorului era doar gentuța lui…

Medalia lui Denis Vieru parcă e mai grea decât a celorlalți judoka.

E greu să lupți fără să simți antrenorul în apropiere. E greu să nu primești sfaturi și să nu ai un punct pe care să îți sprijini privirea. Denis are un antrenor foarte bun, Valeriu Duminică. Am căutat să aflu de ce nu a fost lângă saltea. Nu am găsit informația nicăieri, dar am aflat că Valeriu Duminică era în tribune. Nu știu ce s-a întâmplat, dar medalia lui Denis Vieru e parcă mai grea decât a campionului japonez, cel care a reușit să-l învingă pe campionul nostru de peste Prut.

Maia Sandu și Denis Vieru, doi învingători la Paris.

O altă imagine care m-a impresionat a fost aceea a președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. A fost primită de Emmanuel Macron și de soția acestuia.

Îmbrăcată în ie, subțire și fragilă, Maia Sandu părea replica feminină a sportivului în chimono care străbătea Grand Palais Ephemere, locul competițiilor de judo, cu o gentuță în mână. Maia Sandu și Denis Vieru, doi învingători la Paris… Păcat că TVR nu a transmis în direct și concursul de judo al lui Denis. A fost imediat după calificarea lui David Popovici.

Am văzut luptele lui Denis pe Max*. Și am văzut, dincolo de singurătatea sportivului, determinarea lui. Senzațională!

*Foarte bine organizată Olimpiada pe acest site de filme.

Foto: Facebook, olympic.md, președinte.md

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version