Acasă Sport Euro 2024: Spania – Franța, prima semifinală, azi

Euro 2024: Spania – Franța, prima semifinală, azi

0

Spania – Franța este prima semifinală de la Euro 2024 și se joacă azi, de la ora 22.00, la Munchen. Mâine, de la aceeași oră, pe stadionul din Dortmund, are loc partida dintre Anglia și Olanda.

Spania s-a calificat în semifinalele Euro 2024 după ce a trecut de Germania, scor 2-1, după 120 de minute de joc. Golul decisiv a fost marcat de Mikel Merino în minutul 119. Franța a trecut în sferturi de Portugalia, după executarea loviturilor de departajare, după 0-0 în timpul regulamentar. Olanda este singura dintre cele patru semifinaliste care a obținut calificarea după 90 de minute. A fost condusă cu 1-0 de Turcia, dar a revenit și s-a impus cu 2-1.

Spania, creditată cu prima șansă la Euro 2024

Supercomputerul Opta a analizat șansele fiecărei dintre cele patru echipe naționale de a câștiga trofeul. Spania este cotată cu șanse de 32,17% să pună mâna pe trofeul Euro 2024. Franța are șanse de 27,31% să câștige turneul final din Germania.

În ceea ce privește cealaltă semifinală, Anglia, care a jucat finala Euro 2020, este cotată cu șase de 26,59 să câștige trofeul. Olanda, care le-a eliminat pe România și Turcia pentru a ajunge în semifinale, are cele mai puține șanse la câștigarea trofeului, 13,93%.

Dintre cele 4 echipe care se bat pentru trofeul Euro 2024, Spania are cele mai multe victorii la Campionatul European. Ibericii s-au impus de 3 ori, în timp ce Franța are două trofee, iar Olanda unul singur. Anglia nu a câștigat niciodată turneul final continental.

Măsuri speciale pentru „anihilarea” lui Kylian Mbappe

Până acum, vedeta Franței, Kylian Mbappe, a făcut un Euro 2024 modest, reușind să înscrie un singur gol, din penalty, contra Poloniei, după cum se arată într-o analiză a adevarul.ro. Ba mai mult, împotriva Portugaliei a cerut schimbarea între cele două reprize de prelungiri, din cauză că era foarte obosit, lucru pentru care a fost taxat cu nota 2 de cotidianul L’Equipe.

Însă tot francezul este văzut de iberici drept cheia partidei de diseară. Conform AS, Spania a pregătit meciul cu gândul de a-l bloca pe Mbappe din orice poziție. Jesus Navas, înlocuitorul lui Carvajal, va fi „umbra” starului din Hexagon, urmând să fie ajutat de Nacho, cel care-i va lua locul lui Le Normand în primul 11. În plus, Cucurella est văzut drept jucătorul care poate face față vitezei extraordinare a lui Mbappe, în timp ce Aymeric Laporte îi va asigura acestuia dublajul.

5.000.000 de euro este suma cu care va fi recompensată de UEFA echipa care va accede în finala Euro 2024.

Foto: UEFA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version