spot_img
spot_img
spot_img

FRF în opoziție cu UEFA

FRF a decis să boicoteze meciurile de juniori cu echipele Rusiei.

Articole similare

Federația Română de Fotbal a decis ca tricolorii mici să nu joace niciun meci cu juniorii din Rusia. Răzvan Burleanu se expune unui pericol serios. El este deocamdată bine văzut la nivel internațional. Luând această decizie, riscă să-și piardă din influența pe care o are la UEFA. Mai ales acum, într-o perioadă în care își dorește ca țara noastră să organizeze o finală de Europa League.

Răzvan Burleanu a luat o decizie care s-ar putea să nu-l ajute.

Șeful FRF are de gând să fie un om de bază în structurile UEFA. Dar UEFA nu este de acord cu această poziție a federației române.

Legendarul Karl-Heinz Rummenigge a făcut ca Germania să fie de partea UEFA. Alături de România au decis să fie Anglia, Norvegia, Letonia, Suedia și Danemarca.

„Este clar că România pierde la masa verde dacă nu se prezintă la meciurile cu formații din Rusia!

În plus, FRF ar putea să fie și ea afectată de această decizie, într-un moment în care, de exemplu, arbitrii români sunt foarte bine văzuți și prind meciuri de top chiar și în Liga Campionilor.

Iar naționala este aproape să prindă iar un turneu final. UEFA își dorește doar să nu compromită carierele unor puști promițători, în condițiile în care nici nu se discută ca echipele de club să fie reprimite în competițiile europene. Tocmai de aceea, alegerea FRF este una care ar putea să nu-i facă bine lui Burleanu, care își dorește o finală de Europa League la București”, susțin surse ale jurnaliștilor de la ProSport.

UEFA și-a explicat decizia. Dar FRF a stabilit altfel.

UEFA a explicat decizia surprinzătoare pe care a luat-o, în contextul în care finala Ligii Campionilor a fost mutată de la Sankt Petersburg, iar contractul de sponsorizare cu gigantul Gazprom este istorie.

Meciurile Rusiei U17 nu vor avea loc pe teritoriul acestei țări. Imnul nu se va auzi. Echipamentul obișnuit nu va putea să fie nici el folosit.

„Suspendarea pe care UEFA a dictat-o echipelor din Rusia reflectă încercarea de a ține piept violenței și agresiunii. UEFA este determinată să își mențină această poziție până la finalul războiului, atunci când pacea va fi restaurată.

Totuși, să îi interzicem pe copii din competițiile noastre, înseamnă nu doar că nu reușim să le recunoaștem dreptul fundamental la dezvoltare, dar îi discriminăm direct.

Dacă le vom da oportunitatea să joace împotriva fotbaliștilor de aceeași vârstă din întreaga Europă, investim în ceea ce noi sperăm că va fi o generație mai strălucitoare și mai capabilă”, a declarat Aleksander Ceferin, șeful UEFA, conform TuttoMercatoWeb.

FRF a transmis un comunicat în care a subliniat că este solidară cu Ucraina. Federația noastră speră că nu va avea de suportat consecințe din partea UEFA.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole