Acasă Sport Kosovo încă nu a anunțat lotul pentru partida cu Israel, de duminică

Kosovo încă nu a anunțat lotul pentru partida cu Israel, de duminică

Mai multe cluburi din Europa își obligă jucătorii de origine kosovară să refuze convocarea.

0

Partida restantă Kosovo – Israel urmează să se dispute duminică, 12 noiembrie, de la 21:45. Gazdele încă nu au anunțat lotul de jucători, deși mai sunt doar patru zile până la ora meciului.

Motivele pentru care Kosovo, adversara României, întârzie să anunțe lotul de jucători sunt fără precedent în istoria fotbalului profesionist.

Pentru că meciurile echipelor de club se dispută în aceeași perioadă cu Kosovo – Israel, mai multe cluburi din Europa își obligă jucătorii de origine kosovară să refuze convocarea. Ei trebuie să fie disponibili în partidele din campionat.

În această situație sunt Vedat Muriqi (Mallorca), respectiv Amir Rrahmani (Napoli). Ei sunt cei mai importanți jucători pe care se baza selecționerul Primoz Gliha.

Prin urmare, naționala Israelului, adversara directă a României în cursa pentru Euro 2024, va întâlni o reprezentativă „divizionară”, formată majoritar din jucători care nu evoluează peste hotare. O formație teoretic mai slabă.

Echipa Israelului nu va avea probleme de lot. FIFA, dar și alte organizații internaționale, fac lobby pentru ca jucătorii să își poată ajuta reprezentativa țării greu încercate.

Vestea este extrem de proastă pentru Edi Iordănescu. El încă speră ca jocul rezultatelor să aducă un avantaj României. Practic, naționala din Kosovo nu mai are șanse reale de calificare la EURO 2024. În vreme ce, pentru noi, parcursul Israelului de până la meciul direct cu tricolorii are implicații majore.

Calculele calificării României.

Dacă Israel obține maximum 1 punct cu Kosovo și Elveția, ne calificăm la EURO cu o remiză în meciul cu Israel, fără a mai depinde de partida cu Elveția.

Așadar, cronologic, depindem foarte mult de Kosovo și vom spera ca Israelul să piardă meciul de la Priștina! Dar, evoluția din teren ar putea fi influențată major de decizia FIFA.

Iată situația din clasament în jurul calificării la acest moment și ce partide cu miză mai sunt de jucat:
    – România – 16p (8 meciuri).
    – Elveția – 15p (7 meciuri).
    – Israel – 11p (6 meciuri).

Ultimele partide din grupa I:
– 12 noiembrie: Kosovo – Israel (Priștina).
– 15 noiembrie: Israel – Elveția (loc de disputare în discuții).
– 18 noiembrie: Israel – România (loc de disputare în discuții), Elveția – Kosovo (Basel).
– 21 noiembrie: Andorra – Israel (Andorra la Vella), România – Elveția (București).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version