Acasă Sport Liga spaniolă a limitat drastic plafonul de cheltuieli pentru FC Barcelona

Liga spaniolă a limitat drastic plafonul de cheltuieli pentru FC Barcelona

Pentru sezonul 2023/2024 au alocați 270 de milioane de euro.

0

Liga spaniolă tocmai a oficializat plafoanelor de cheltuieli pentru fiecare club din LaLiga. Iar FC Barcelona a primit o lovitură dură! Astfel, în sezonul 2023/2024, campioana nu va putea să depășească 270 de milioane de euro pentru jucători, antrenori, echipe de tineret și alte cheltuieli. Ceea ce reprezintă o reducere extrem de severă, de 378 de milioane, comparativ cu 2022/2023.

În septembrie 2022, clubul catalan fusese limitat la 656 de milioane de euro. În februarie 2023, suma a scăzut la 648 de milioane de euro.

Practic, FC Barcelona va putea cheltui de acum doar între 50% și 60% din orice venit creat.

FC Barcelona are datorii de peste 1 miliard de euro.

Clubul a făcut mari eforturi în ultimii ani pentru a rămâne pe linia de plutire. Catalanii au fost nevoiți să vândă drepturile TV ale clubului și parțial active pentru a încerca să mențină datoria sub control.

Pe jucătorii achiziționați în această vară, respectiv Ilkay Gundogan, Inigo Martinez și Oriol Romeu, au reușit să-i înregistreze cu mari emoții abia cu câteva zile înaintea debutului în noul sezon.

Real Madrid are cel mai mare plafon.

Deși limitată drastic, FC Barcelona este totuși a treia în ierarhia plafonurilor de cheltuieli impuse de Liga Spaniolă. Real Madrid continuă să-l aibă pe cel mai mare, cifrat la 727 de milioane de euro. Atletico Madrid este la o distanță apreciabilă, pe locul al doilea, cu 296 de milioane de euro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version