Acasă Sport Loturi mărite la 26 de jucători pentru EURO

Loturi mărite la 26 de jucători pentru EURO

Campionatul European va începe pe 14 iunie.

0

UEFA a decis să mărească limita maximă a numărului de jucători din loturile pentru EURO 2024 de la 23 la 26, întocmai cum solicitau majoritatea selecționerilor. Loturile trebuie anunțate până pe 7 iunie.

„Creșterea nu reprezintă o obligație pentru echipele naționale participante. Echipele trebuie să prezinte UEFA o listă care să cuprindă minimum 23 de jucători și maximum 26 până la data-limită, 7 iunie”, se arată într-un comunicat al forului continental citat de gsp.ro.

Federația Română de Fotbal a republicat vestea, menționând că „discuții pe acest subiect au avut loc și luna trecută, în cadrul unui workshop UEFA organizat la Düsseldorf, când majoritatea antrenorilor echipelor calificate și-au exprimat dorința de a crește numărul de jucători, cu mai multe opțiuni disponibile pentru a face față amenințării accidentărilor și solicitărilor fizice intense”.

Mai mulți selecționeri ceruseră public ca UEFA să permită 26 de jucători și la acest turneu final. De exemplu, Gareth Southgate, omul cu misiunea de a ghida Anglia spre titlul european, a spus că „suntem nevoiți să ne confruntăm cu mai multe accidentări în zilele noastre. Mi se pare inevitabil, trebuie să revenim la loturile de 26 de fotbaliști”.

Inclusiv Edward Iordănescu, selecționerul României, dorea un lot mai numeros, de 25 sau 26 de jucători.

Campionatul European va începe pe 14 iunie și va avea finala o lună mai târziu, pe 14 iulie. La turneul final vor participa 24 de naționale, împărțite în 6 grupe a câte 4 echipe. Primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune 4 formații de pe locul 3, avansează în faza optimilor de finală.

România a fost repartizată în grupa E, alături de Belgia, Slovacia și Ucraina.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version