Acasă Sport Róbert Ilyés a lăsat-o pe Sepsi OSK pentru FK Miercurea Ciuc

Róbert Ilyés a lăsat-o pe Sepsi OSK pentru FK Miercurea Ciuc

„Despărțirea de Sepsi a fost emoționantă”

0

Ajuns la 49 de ani, Róbert Ilyés a acceptat oferta celor de la FK Miercurea Ciuc și a preluat echipa de Liga 2 încă din finalul acestui sezon. Fostul mijlocaș, originar chiar din Miercurea Ciuc, a semnat un contract pe trei sezoane cu gruparea harghiteană pentru care a și evoluat pe final de carieră și la care a început să antreneze, iar planurile sale sunt extrem de ambițioase.

„A venit timpul să fac acest pas. Am stat aproape patru ani la Sepsi, am câștigat trofee, acum a venit timpul să mă întorc acasă. Vreau să intrăm în play-off din sezonul viitor”, spune Róbert Ilyés .

Plecarea la Miercurea Ciuc i-a luat prin surprindere pe șefii de la Sepsi OSK.

Diószegi și Hadnagy au încercat să-l convingă pe antrenorul secund al lui Cristiano Bergodi să rămână la Sfântu Gheorghe. Dar Ilyés a decis să facă pasul ca „principal” în Liga 2, la echipa din orașul natal.

„Președintele Zoltan Szondi mi-a făcut oferta să vin ca principal. A fost extrem de dezamăgit de faptul că în ultimii doi ani s-a ratat calificarea în play-off. Am acceptat și pentru faptul că am fost dorit cu adevărat de către suporterii noștri. Imediat după ce am primit oferta am discutat cu Diószegi și Hadnagy. Le-am spus că vreau să fiu principal, ei au încercat să mă convingă să rămân la Sepsi, dar, în cele din urmă, au acceptat. Chiar le mulțumesc pentru înțelegere, le-am spus că nu este vorba de bani și au fost de acord, asta deși eu mai aveam contract încă un an și jumătate cu Sepsi OSK”, a spus Róbert Ilyés .

Despărțirea de Sepsi a fost emoționantă, mai ales că au fost jucători care mi-au spus că sunt dispuși să contribuie la salariul meu doar să rămân!”, a adăugat Ilyés . El a fost antrenor secund la Sepsi OSK din vara lui 2019 și a colaborat cu antrenorii principali Csaba László, Leo Grozavu și Cristiano Bergodi.

„De la toți trei am acumulat experiență”, a mai spus el.

Róbert Ilyés îi ia locul la FK Miercurea Ciuc neamțului Werner Burger, numit la începutul anului. Acesta a condus echipa în cantonamentul de iarnă și în ultimele trei jocuri oficiale din sezonul regular.

Ilyés a urmărit din tribună, alături de Zoltan Szondi, primul meci al echipei FK Miercurea Ciuc în play-out-ul Ligii 2, 2-0 acasă cu CSM Slatina, partidă în care de pe margine a dat indicații Barna Bajko. Va debuta oficial ca antrenor principal peste două săptămâni, când ciucanii vor evolua în deplasare la Poli Timișoara, ultima clasată în Grupa A.
FK Miercurea Ciuc ocupă locul 2 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 29 de puncte.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version