Acasă Sport România – Ungaria în semifinalele CE de handbal feminin U19!

România – Ungaria în semifinalele CE de handbal feminin U19!

Meciul are loc vineri, de la ora 19:45.

0

România U19 s-a calificat în semifinalele Campionatului European de handbal feminin organizat la Pitești și Mioveni, după o victorie cu Elveția U19, 41-36.

România va juca în semifinale cu Ungaria, locul 1 din Grupa 2, Meciul are loc vineri, 14 iulie, de la 19:45.

Cealaltă semifinală va fi Portugalia – Danemarca.

Finala mică are loc duminică, 16 iulie, de la 17:30, iar finala mare are loc duminică, 16 iulie, de la 19:45.

Naționala feminină U19 a României putea să fi jucat meciul cu Elveția cu motoarele spre minimum.

O victorie, un egal, chiar și o înfrângere la cel mult 6 goluri îi asigurau calificarea în semifinalele Campionatului European. Asta după ce Portugalia învinsese mai devreme Suedia cu 30-27.

Fetele antrenate de Simona Maior Pașca, secondată de Valentina Ardean Elisei și Luminița Huțupan, au avut o primă repriză ceva mai timorată, deși au condus cu 5-3 în urma reușitei lui Boiciuc din minutul 8. Adversarele și-au jucat și ele șansa, una mică, de a merge mai departe, și până la urmă se pare că au dat totul în partea întâi a meciului.

În jumătatea secundă avantajul a crescut până la o diferență de 8 goluri pe final. O evoluție exuberantă în atac pentru fetele în echipament albastru – a contat startul bun de repriză, cu golurile înscrise repede de Brîndușa și Mohamed, apoi Lixăndroiu, fără ca elvețiencele să modifice tabela în dreptul lor timp de 8 minute. Orice elan al adversarelor a fost anihilat, abia pe final s-au apropiat, dar fără să amenințe rezultatul final într-un meci în care s-a înscris de 78 de ori.
Important este că România s-a impus, 41-36, și merge în semifinalele competiției. Acolo așteaptă însă o adversară supertare, Ungaria, cea care a zdrobit azi Danemarca, 41-23, și a terminat prima grupa II.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version