Acasă Sport Sepsi OSK începe cursa pentru a treia Cupă a României

Sepsi OSK începe cursa pentru a treia Cupă a României

Astăzi, de la 18.30, covăsnenii joacă în deplasare cu Hermannstadt.

2

Deținătoarea Cupei României, Sepsi OSK, începe sezonul 2023/2024 din „competiția surprizelor” cu o deplasare grea, la Sibiu. Jocul cu FC Hermannstadt este programat astăzi, de la ora 18:30. Sepsi OSK și FC Hermannstadt fac parte din grupa A. Din această grupă mai fac parte Petrolul Ploiești, Corvinul Hunedoara, Chindia Târgoviște și Progresul Pecica.

Cele două cluburi s-au duelat de 11 ori până acum, Sepsi OSK conducând cu 4-2 la victorii directe. Singurele triumfuri ale sibienilor sunt cele consemnate la primele două dueluri față-n față, din 2018. În acest sezon, Hermannstadt și Sepsi OSK s-au duelat deja, fiind 1-1 în partida de la Sfântu Gheorghe, din etapa a 6-a a SuperLigii.

Hermannstadt nu a mai pierdut din 4 august

Hermannstadt vine după un 0-0, la Petrolul, rămânând astfel pe o poziție de play-off, locul 5, cu 14 puncte. Formația lui Marius Măldărășanu este la șapte partide oficiale la rând fără eșec, dar în acest parcurs ea a bifat nu mai puțin de șase remize.

Ultimul eșec oficial al sibienilor este cel din 4 august, 0-1 la Universitatea Craiova. Hermannstadt are numai două victorii scoase în ultimele șapte partide. Sibienii au marcat cel puțin două goluri în ultimele patru dispute din propriul fief.

Sepsi OSK, două eșecuri la rând

Sepsi OSK a avut o vară excelentă, dar acum este la două eșecuri la rând, primele suferite la nivel oficial în 2023/2024. După un 1-2 la Universitatea Craiova, gruparea din Sfântu Gheorghe a cedat acasă, 2-5 cu FCSB.

Chiar și așa, trupa lui Liviu Ciobotariu rămâne aproape de Top 6. Cu încă două restanțe de disputat, Sepsi este pe locul 7, cu 12 puncte. În ultimele șase confruntări, Sepsi nu a consemnat decât o izbândă, un 1-0, acasă cu modesta UTA.

În schimb, „alb-roșii” au cinci meciuri la rând oficiale în deplasare cu cel puțin un gol marcat. De nouă ori au înscris cei de la Sepsi OSK în aceste ultimele cinci jocuri externe.

Sepsi OSK este favorită la casele de pariuri. Are o cotă la victorie de 2.5. Victoria celor de la  Hermannstadt are cota de 2.95, iar un egal are cota de 3.2.

László Diószegi, patronul lui Sepsi OSK, și-a exprimat dorința de aduce o nouă Cupă la Sfântu Gheorghe. „Ca o dorință personală, aș fi încântat dacă am putea câștiga, din nou, Cupa României pentru că ar însemna, pe lângă recordul celor trei victorii consecutive, și prezența în Europa League.

2 COMENTARII

  1. Nu va fi usor la Sibiu.
    Iar la ce format are acum Cupa nu e sigur ca mergi mai departe cu doua victorii si o infringere.
    In plus, jucam toate cele trei meciuri din grupa in deplasare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version