Acasă Sport Știm adversarele de la CE 2024 de handbal feminin

Știm adversarele de la CE 2024 de handbal feminin

Suntem în grupă cu Muntenegru, Cehia și Serbia.

0

Ediţia din 2024 a Campionatului European va fi prima cu 24 de echipe la start şi va fi găzduită de Austria, Ungaria şi Elveţia, între 28 noiembrie – 15 decembrie. Meciurile din grupele preliminare ale CE se vor juca la Debrecen, Basel şi Innsbruck. Din grupele principale, echipele se vor muta la Debrecen şi Viena, capitala Austriei urmând a găzdui şi fazele finale.

Naţionala României va evolua în grupa B, la Debrecen, la Campionatul European de handbal feminin din 2024. Adversare vor fi reprezentativele din Muntenegru, Cehia şi Serbia, potrivit tragerii la sorţi de la Viena.

România face parte din cea mai echilibrată grupă a CE de handbal feminin, B. „Tricolorele” au șanse reale la calificarea în faza grupelor principale. La ultimul Campionat Mondial, România a învins Serbia fără drept de apel, scor 37-28. Nici Muntenegru și Cehia nu sunt „sperietoare” pentru elevele lui Florentin Pera.

Componența grupelor turneului final al CE 2024

Grupa A – Suedia, Ungaria, Turcia, Macedonia de Nord.
Grupa B – Muntenegru, România, Cehia, Serbia.
Grupa C – Franţa, Spania, Portugalia, Polonia.
Grupa D – Danemarca, Elveţia, Insulele Feroe, Croaţia.
Grupa E – Norvegia, Austria, Slovacia, Slovenia.
Grupa F – Olanda, Germania, Ucraina, Islanda.

Primele două clasate din fiecare grupă preliminară se vor califica în grupele principale.

La ultimele două ediţii ale CE, România s-a clasat pe locul 12, după ce în 2018 era pe locul 4. Cea mai bună performanţă a „tricolorelor” este medalia de bronz din 2010.

Va fi primul Campionat European fără Cristina Neagu în lot, golgeter all-time al competiţiei (303 goluri). Ea și-a încheiat cariera la reprezentativă după CM 2023.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version