Acasă Sport Superliga se întoarce din vacanță: Sepsi OSK – Poli Iași, de la...

Superliga se întoarce din vacanță: Sepsi OSK – Poli Iași, de la ora 17.00

Roland Niczuly e gata să plece la Rapid, în cazul în care Horațiu Moldovan se va transfera în cele din urmă la Betis Sevilla.

1

Primul meci al zilei de Liga 1 în 2024 este Sepsi – Poli Iași. Covăsnenii nu au făcut achiziții în această iarnă, chiar dacă au plecat de la echipă patru jucători. Nu erau însă jucători de bază, așa că se pare că antrenorul Bernd Storck este mulțumit de ce lot are la dispoziție. Echipa a revenit pe loc de play-off, însă este o diferență de doar 3 puncte între locurile 5 și 10.

Spre deosebire de Sepsi, Poli Iași este jos în clasament, pe loc de baraj la retrogradare, însă având în vedere diferența mică de puncte dintre moldoveni și echipele din față, o victorie azi i-ar putea urca 5 locuri în clasament. Leo Grozavu l-a pierdut pe Luis Phelipe, vândut la FCSB, om de bază la Poli, și a adus nu mai puțin de 6 jucători.

Casele de pariuri o văd favorită clară pe Sepsi, covăsnenii având o cota de 1.85 la victorie.

Sepsi OSK şi Poli Iaşi s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 11 ori, de cinci ori s-au impus ardelenii, de două ori au câştigat moldovenii, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.
25 de jucători a utilizat Sepsi OSK în primele 21 de etape, dintre care 13 au contribuit la reuşitele covăsnenilor cu cel puţin un gol şi / sau o pasă decisivă.
Partida de astăzi va fi una specială pentru Leo Grozavu, cel care a antrenat-o pe Sepsi timp de 3 sezoane (2019/20 – 2021/22), reuşind cea mai bună clasare din istoria grupării covăsnene, locul 4 la finele stagiunii 2020/21.

Roland Niczuly e gata să plece la Rapid

Roland Niczuly e gata să plece la Rapid, în cazul în care Horațiu Moldovan se va transfera în cele din urmă la Betis Sevilla, mutare care pare foarte probabilă în acest moment.

Portarul în vârstă de 28 de ani de la Sepsi este considerat drept una dintre cele mai bune variante pentru eventuala înlocuire a titularului naționalei României, alături de Silviu Lung Jr., iar acum a vorbit deschis despre acest subiect.

Niczuly a lăsat destul de clar de înțeles că nu s-ar opune unei mutări în Giulești, dacă se va pune problema de așa ceva, întrucât este fascinat de atmosfera creată de fanii rapidiști, în special la meciurile de pe teren propriu disputate de echipa antrenată de Cristiano Bergodi.

Momentan încă e prezent Horatiu Moldovan, pe viitor vom vedea. Dacă pleacă şi va exista interes din partea Rapidului, atunci vedem ce se întâmplă. Iar eu momentan sunt la Sepsi…
Dar cum am mai spus-o şi în trecut, Rapid are o galerie fantastică, cu siguranţă cea mai frumoasă galerie din ţară. Cu siguranţă aş putea să mă adaptez şi să fac faţă presiunii. Cred că am o experienţă destul de mare ca să pot gestiona situaţii de genul
”, a spus Roland Niczuly.

Foto: Sepsi OSK

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version